Μουσείο Τυπογραφείας

O ρόλος του Δήμου

Eνας μητροπολιτικός δήμος όπως των Xανίων λόγω θέσης και ιστορίας πρέπει εκτός από την αυτονόητη και βασικής προτεραιότητας υποχρέωση όπως είναι η καθαριότητα, το κυκλοφοριακό, οι σχολικές αίθουσες, τα πάρκα κ.λπ. να δώσει έμφαση και να έχει άποψη σε θέματα ανάπτυξης του τόπου (ανεξάρτητα από τη δικαιοδοσία του) όπως πρωτογενής, δευτερογενής και τριτογενής τομέας.
Συγκεκριμένα τη συμμετοχή του στη διαφήμιση και προώθηση προϊόντων Π.Ο.Π. ιδιαίτερα στον τουριστικό χώρο με τη δέσμευση των ξενοδόχων και επιχειρηματιών εστίασης για την κατανάλωση αυτών με ανταποδοτικά οφέλη.
Να έχει λόγο στη διαχείριση και χωροθέτηση μελλοντικών ενεργειακών πηγών, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη της κοινωνίας, στη λειτουργία και εκμετάλλευση των πυλών εισόδου-εξόδου του Δήμου όπως λιμάνι, αεροδρόμιο, Β.Ο.Α.Κ. και την ουσιαστική συνεργασία με τα Επιμελητήρια για τη δυνατότητα προσέλκυσης επενδυτών και τη στήριξη αυτών παρεμβαίνοντας στην απαράδεκτη γραφειοκρατία με μια ομάδα αύθαρτων τεχνοκρατών και νομικών συμβούλων του Δήμου.
Τέλος, κάτι που νοσεί εδώ και δεκαετίες είναι η αναξιοποίητη ακίνητη περιουσία του Δήμου και του δημοσίου. Αυτό για να αλλάξει και να επιτευχθεί η αξιοποίησή της, πρέπει και επιβάλλεται η συμμετοχή ιδιωτών (αν δεν υπάρχουν προγράμματα ή ιδίοι πόροι του Δήμου) με μακροχρόνιες μισθώσεις και δεσμευτικές χρήσεις επ’ ωφελεία και των πολιτών.
Ολα αυτά δεν μπορούν να επιτευχθούν στη διάρκεια μιας δημοτικής θητείας γι’ αυτό ο στόχος είναι μέσα απο προγραμματισμένες, καινοτόμες, και κοστολογημένες δεσμευτικές προτάσεις, να αφορούν και τις μελλοντικές δημοτικές αρχές, με γνώμονα πάντα το συμφέρον της κοινωνίας.
Δεν μπορεί ένας τόπος όπως τα Χανιά να βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως και η απόδοση του Δήμου, να είναι κάτω του μέσου όρου.
Γι’ αυτό πρέπει να αφήσουμε τους αφορισμούς και την κριτική εκ του ασφαλούς (χαρακτηριστικό της κοινωνίας μας) και να αναλάβουμε σαν πολίτες την ευθύνη στην επιλογή των εκπρόσωπών μας, στον Δήμο, στην Περιφέρεια και στην κεντρική πολιτική σκηνή…

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.