Μουσείο Τυπογραφείας

Ο πλανήτης έγινε πιο πράσινος: Δύο χώρες δεντροφύτευσαν έκταση στο μέγεθος του δάσους του Αμαζονίου

Ο πλανήτης μας είναι αρκετά πιο «πράσινος», σε σχέση με το ξεκίνημα του 21ου αιώνα και όπως μεταδίδει το cnn.gr, αυτό το οφείλουμε περισσότερο σε δύο χώρες, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Αμερικανική Υπηρεσία Διαστήματος (NASA), η οποία με τη βοήθεια δορυφόρων της έφτασε σε αυτό το χαρμόσυνο συμπέρασμα.

Συγκεκριμένα, όπως αναμεταδίδει το cnn.gr, οι ερευνητές της NASA εξέτασαν ενδελεχώς τις απεικονίσεις της Γης κατά τις δύο τελευταίες δεκαετίες και με περηφάνια ανακοίνωσαν πως ο πλανήτης μας φιλοξενεί πολλά περισσότερα δένδρα και φυτά από ό,τι το 2000, ενώ την ευθύνη γι’ αυτό έχουν κυρίως η Κίνα και η Ινδία, οι οποίες εκπέμπουν και τον μεγαλύτερο αριθμό ρύπων παγκοσμίως…

Οι δύο πολυπληθέστερες χώρες του κόσμου πριν μερικά χρόνια ξεκίνησαν ένα αρκετά φιλόδοξο σχέδιο για να την αναδάσωση εκτάσεων στα εδάφη τους και όπως φαίνεται το πλάνο έχει αρχίσει ήδη να αποδίδει, δίνοντας μία μικρή αίσθηση ελπίδας και αισιοδοξίας, αφού κλιματική αλλαγή και υπερθέρμανση του πλανήτη λαμβάνουν όλο και περισσότερες ανησυχητικές διαστάσεις.

Η συνολική έκταση που δενδροφυτεύτηκε τα τελευταία 20 χρόνια, αντιστοιχεί σε σχεδόν δύο εκατομμύρια τετραγωνικά μίλια, σύμφωνα με τα στοιχεία της NASA, δηλαδή σε μία έκταση όσο είναι και το… τροπικό δάσος του Αμαζονίου!

Η ετήσια αύξηση του πράσινου στη Γη υπολογίζεται στο 5%, αλλά σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Διαστήματος αυτό δεν αρκεί για να μειωθεί ο κίνδυνος της κλιματικής αλλαγής, όπως αναφέρεται και στη Daily Mail.

1 σχολιο

  • [Στελιος] ~ ~ ~ Απάντηση

    Θεωρω οτι τα Χανια πρεπει να γινουν πιο πρασινα. Εχοντας μεγαλωσει στα Χανια το πρασινο που υπηρχε δεν υπαρχει πια καιη πολη δεν ειναι πλεον οσο ομορφη θα ηταν αν υπηρχε το πρασινο. Αντιστοιχα απο περιβαλλοντικης αποψης ελπιζω να υπαρξει ενδιαφερον για μετρα, παιδεια και πολλα δενδρα απο τους συμπολιτες μας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.