Μουσείο Τυπογραφείας

Ο λόγος στους πολίτες για το στρατόπεδο “Μαρκοπούλου”

Σαν έναν μεγάλο πνεύμονα πρασίνου με ήπιες δραστηριότητες είτε αθλητισμού, είτε πολιτισμού, είτε εκπαίδευσης, φαντάζονται κάτοικοι της περιοχής του Αγίου Ιωάννη το στρατόπεδο Μαρκοπούλου.

Κοινός τόπος των τοποθετήσεων όσων απάντησαν στο ερώτημα που τους έθεσαν τα “Χ.ν.” για τις χρήσεις γης στο στρατόπεδο, είναι ότι δεν θα ήθελαν τσιμεντοποίηση της περιοχής και δημιουργία μεγάλων εγκαταστάσεων. Αντίθετα, τάσσονται υπέρ της δημιουργίας ενός μεγάλου, ελεύθερου, δημόσιου χώρου -στα πρότυπα των Αγίων Αποστόλων όπως ανέφερε χαρακτηριστικά μια πολίτης- που θα αποτελέσει σημείο αναψυχής για τους κατοίκους της πόλης.

Πάρκο

MARIA 1
Ωραίο θα ήταν ένα πάρκο και γιατί όχι να υπήρχαν και κάποιες χρήσεις αθλητισμού και πολιτισμού. Οπωσδήποτε πάντως θα ήταν καλύτερο να γίνει ένα πάρκο από το να γίνουν πολυκατοικίες και τσιμέντα. Μαρία

Πολύ πράσινο

MARIA 2
Τώρα 65 χρόνια φεύγει το στρατόπεδο! Το ’66 έγινε η πρώτη αναφορά για να φύγει. Θέλουμε λοιπόν να φύγει το στρατόπεδο, δεν είναι χώρος για στρατόπεδο αυτός. Τι θα θέλαμε να γίνει; Πράσινο και μια παιδική χαρά, ούτε Δικαστήρια -μας φτάνει η Αστυνομία που φέρανε- ούτε σχολείο. Υπάρχει σχολείο πιο πάνω. Να υπάρχει πολύ πράσινο, παιδική χαρά, χώροι αθλητισμού κ.λπ.
Μαρία

Χώρος αναψυχής

GEORGIA
Θα ήθελα να γίνει το καλύτερο. Πράσινο, χώρος αναψυχής, χώρος για τη νεολαία και τα παιδιά.
Γεωργία

«Οχι» πολεοδόμηση

ELENH
Πράσινο θέλουμε! Ένα χώρο αναψυχής που να μπορεί ο κόσμος να κάνει τη βόλτα του. Πάντως να γίνει όπως η άλλη πόλη και να πολεοδομηθεί δεν είναι λύση.
Ελένη

Ζητούμενο η φύλαξη

ALEXHS
Άμα γίνει ένα μεγάλο πάρκο φοβάμαι ότι θα εγκαταλειφθεί και θα γίνει όπως το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας. Οπωσδήποτε θα ήταν καλύτερα να φύγει το στρατόπεδο και να γίνει πάρκο, αλλά θα πρέπει να εξασφαλιστεί η συντήρησή του, η φύλαξή του και ότι θα έχει ζωή. Η ανησυχία μου είναι μην γίνει εστία παραβατικότητας…
Αλέξης

Σχολείο – παιδότοπος – πράσινο

MANOLHS
Τι να γίνει; Σχολείο, παιδότοπος, πράσινο. Έχουν γίνει τεράστιες γιορτές εδώ, με πολύ κόσμο, με μουσικές και ομιλίες. Είναι κρίμα να είναι 55 στρέμματα και μέσα να είναι 5 στρατιώτες.
Μανώλης

«Πράσινο και πάλι πράσινο»
Πράσινο και πάλι πράσινο γιατί έχουμε πήξει στο τσιμέντο. Αν είναι πάλι να χτιστεί κάτι θα ήθελα ένα μικρό θεατράκι. Αυτά.
Μαρία

Hπιες χρήσεις

MIXALHS
Θα ήθελα την ηπιότερη δυνατή επέμβαση και η επίλυση κάποιων προβλημάτων που θα πρέπει να τα δει κανείς με σοβαρότητα και εξασφαλίζοντας την κοινή συναίνεση όλων. Μιλάμε για χρήσεις ήπιες πάντα πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής.
Μιχάλης

Ελεύθερος δημόσιος χώρος

AGGELIKH
Θα ήθελα το στρατόπεδο να χρησιμοποιηθεί σαν ελεύθερος δημόσιος χώρος για όλη την περιοχή. Με αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. Πώς είναι στους Αγίους Αποστόλους που πηγαίνει ο κόσμος; Νομίζω ότι υπάρχει ανάγκη για χώρους ανοιχτούς για όλους και ο κόσμος των Χανίων τους αναζητά.
Αγγελική

«Δεν θέλω τσιμέντο»

LEYTERHS
Δεν θα ήθελα τσιμέντο. Ίσως ένα σχολείο ή ένα θέατρο. Όχι όμως πολυκατοικίες και πολεοδόμηση.
Λευτέρης

1 σχολιο

  • [ΜΙΧΑΗΛ ΤΟΡΑΚΗΣ] ~ ~ ~ Απάντηση

    ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.