Μουσείο Τυπογραφείας

Ο κορωνοϊός είναι εδώ!

“Επέλαση” του κορωνοϊού ανά την υφήλιο, με την Ελλάδα να μην αποτελεί την εξαίρεση.
Δεν πάει πολύς καιρός που… πανηγυρίζαμε ότι τα “πήγαμε καλά” και πως με την έγκαιρη λήψη των μέτρων προστασίας και αποτροπής της διάδοσης του ύπουλου τούτου ιού, καταφέραμε να συγκρατήσουμε την αύξηση των κρουσμάτων.
“Χαλαρώσαμε”, λοιπόν… ήλθε και το καλοκαίρι, “ανοίξαμε” τα σύνορά μας, υποδεχτήκαμε και υποδεχόμαστε – με ελέγχους – τους ξένους επισκέπτες μας, πήγαμε κάποιοι και διακοπές ή εκδρομές, παρευρεθήκαμε σε γάμους και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις, χορέψαμε σε πάρτι και μπιτς πάρτι, απολαύσαμε εν μέσω συνωστισμού στα μπαρ τα ποτά μας… και από τη μια μέρα στην άλλη, τα κρούσματα εκτοξεύτηκαν, “βλέποντας” πλέον και στην χώρα μας, τριψήφιο αριθμό.
Τι και αν προειδοποιούσαν οι αρμόδιοι. Ο ιός, δεν έκανε και δεν κάνει διακρίσεις σε κοινωνίες ή περιοχές. Σαν να κάνει κι εκείνος τις “διακοπές” του, επιλέγει να… επισκέπτεται περιοχές ανά την χώρα μας, προκαλώντας την αναστάτωση, την ανησυχία, τον προβληματισμό και βέβαια τα τοπικά lockdown.
Περισσότερο από ποτέ, σήμερα, απαιτείται η σύνεση από όλους μας, για να βγούμε υγιείς από τούτη την περιπέτεια.
Σύνεση και υπευθυνότητα. Διότι το καλοκαίρι, είναι ακόμα “εδώ”.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.