Μουσείο Τυπογραφείας

Ο καιρός λάβωσε ξανά το Ιτζεδίν…

Χρόνο με τον χρόνο αποδεικνύεται, πως κάθε χειμωνιάτικη νότα αποτελεί και μια ακόμη απειλή για τα ήδη λαβωμένα μνημεία του τόπου.

Σαββατοκύριακο κακοκαιρίας αυτό που πέρασε και το πολύπαθο Ιτζεδίν δέχεται άλλο ένα πλήγμα. Τμήμα από τον νότιο εξωτερικό τοίχο της φυλακής κοντά στις εξωτερικές σκοπιές καταρρέει καταλήγοντας στα πρανή του δρόμου.
Σοβαρότερη φαίνεται να είναι η διάβρωση και τελικά η κατάρρευση τμήματος από την ανατολική πλευρά του προμαχώνα του φρουρίου. Διάβρωση που συντελείται τώρα και χρόνια με άμεσο πλέον τον κίνδυνο κατάρρευσης του τείχους, με το λαξευτό γείσο, που συγκρατεί τον χωμάτινο λόφο με τις όποιες επιπτώσεις για το μνημείο.
Και όλα αυτά την ίδια ώρα που εσωτερικά του μνημείου πραγματοποιούνται πυρετώδεις προετοιμασίες για το γύρισμα της ταινίας του Παντελή Βούλγαρη που ουσιαστικά θα αναδείξει και την σπουδαιότητα του μνημείου.
Η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου ακούει;

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.