Μουσείο Τυπογραφείας

Ο… καταστροφικός τουρισμός

Μετά τον μαζικό, τον εναλλακτικό, τον θρησκευτικό, τον καταδυτικό, ένα άλλο μοντέλο… τουρισμού φαίνεται να έχει αναπτυχθεί στα Χανιά. Ο… καταστροφικός τουρισμός θα τον ονομάζαμε. Γιατί πώς να εξηγήσεις διαφορετικά το γεγονός ότι καθημερινά δεκάδες κυριολεκτικά τουρίστες σταματάνε στη γέφυρα του Κερίτη , φωτογραφίζουν και φωτογραφίζονται δίπλα στα ερείπια!
Μόνο χθες, στα λίγα λεπτά που μείναμε στην περιοχή είδαμε πάνω από 4 αυτοκίνητα να σταματάνε και επισκέπτες να περιεργάζονται τα πεσμένα βάθρα και το τμήμα της γέφυρας που έχει παραμείνει στη θέση του.
Ας ελπίσουμε ότι ο τύπος αυτός του… τουρισμού θα εκλείψει γρήγορα και το παλιό γεφύρι θα αποκατασταθεί όπως έχουν υποσχεθεί οι αρμόδιοι.
Το ότι ολοκληρώνεται το γεφύρι της Πλάκας στην Αρτα που είχε κατακρημνιστεί το 2015, είναι ένα παράδειγμα ότι όλα μπορούν να γίνουν, αρκεί να υπάρχει θέληση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.