Μουσείο Τυπογραφείας

“ Ο Ελ Γκρέκο μέσα από τα γραμματόσημα”

“ Ο Ελ Γκρέκο μέσα από τα γραμματόσημα” από την προσωπική συλλογή του προέδρου της Φιλοτελικής Πολιτιστικής Εταιρείας Χανίων, “ο Φάρος”, Πολύκαρπου Αποστολάκη, είναι ο τίτλος της έκθεσης που εγκαινιάστηκε απόψε στο φουαγιέ της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Την έκθεση διοργανώνουν ο Δήμος Χανίων και η Δημοτική Βιβλιοθήκη στο πλαίσιο του εορτασμού για την συμπλήρωση των 400 χρόνων από το θάνατο του μεγάλου Κρητικού ζωγράφου.
Παρουσιάζονται συνολικά τριάντα δύο διαφορετικές εκδόσεις γραμματοσήμων που κυκλοφόρησαν σε πολλές χώρες του κόσμου, όπου απεικονίζονται γνωστά έργα του σπουδαίου ζωγράφου τα οποία δημιούργησε από το 1541 έως το 1614. Μάλιστα ο κ. Αποστολάκης μιλώντας στα “Χ.Ν.”για την συλλογή γραμματοσήμων, που αφορούν πίνακες του σπουδαίου ζωγράφου ανέφερε ότι στις προσωπικές του συλλογές υπάρχουν περισσότερες από εβδομήντα σειρές γραμματοσήμων με έργα του Ελ Γκρέκο, τις οποίες πρόκειται να παρουσιάσει ολοκληρωμένα στις αρχές της νέας χρονιάς σε συνεργασία με την Δημοτική Βιβλιοθήκη.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως το Σάββατο 15 Νοεμβρίου. Πρόγραμμα λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 8 π.μ. – 2 μ.μ. Δευτέρα & Πέμπτη : 5 μ.μ. – 8 μ.μ. Σάββατο:10 π.μ. -1 μ.μ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.