Μουσείο Τυπογραφείας

Ο Δένδιας, η μάσκα και ο συμβολισμός

Τα βλέμματα τράβηξε χθες ο Eλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας που υποδέχτηκε την Ισπανίδα ομόλογό του, Αράντσα Γκονζάλεθ Λάγια φορώντας μια μάσκα προσώπου με τυπωμένο το τριφύλλι και το όνομα του Παναθηναϊκού.
Παρά τους… χαλεπούς καιρούς που διανύει, ο Παναθηναϊκός παραμένει ο μεγαλύτερος αθλητικός “πρεσβευτής” της Ελλάδας στο εξωτερικό, όμως η κίνηση Δένδια είχε διαφορετικό συμβολισμό.
Oπως μαθαίνουν τα “Χ.ν.”, η Ισπανίδα ΥΠΕΞ είναι φανατική οπαδός της Ρεάλ και δεδομένων των παραδοσιακά καλών σχέσεων των φίλων των δύο ομάδων, ο κ. Δένδιας θέλησε να υποδεχθεί με αυτό τον τρόπο την Ισπανίδα ομόλογό του.
Ο Παναθηναϊκός πάντως θα παραμείνει και σήμερα στο… προσκήνιο της εξωτερικής πολιτικής, καθώς ο Ούγγρος ΥΠΕΞ Peter Szijaerto, θα συνατήσει τον κ. Δένδια προσφέροντας ένα ιδιαίτερο δώρο. Eνα ζευγάρι μανικετόκουμπα με τον Φέρεντς Πούσκας, τον κορυφαίο Μαγιάρο ποδοσφαιριστή, ο οποίος ως προπονητής οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην μεγαλύτερη μέχρι σήμερα επιτυχία ελληνικής ομάδας στο ποδόσφαιρο, στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.