Μουσείο Τυπογραφείας

Ο χρόνος των εκλογών…

Συντάξεις, Σκοπιανό και Προσφυγικό θα κρίνουν τον χρόνο των εκλογών, αλλά και την όποια μεγαλύτερη προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες: Τρία καυτά ζητήματα στα οποία η κυβέρνηση αδυνατεί να δώσει πειστικές απαντήσεις, διότι και τα τρία είναι περιπεπλεγμένα και απωθούν τους ψηφοφόρους – αν δεν λυθούν.

Ετσι:
– Στο συνταξιοδοτικό σύμφωνα με τον προ πολλού ψηφισμένο νόμο Κατρούγκαλου, αλλά και την υπογραφή της κυβέρνησης με τους δανειστές, είναι κάπως απίθανο να αλλάξουν τα πράγματα καθώς οι Ευρωπαίοι απαιτούν την τήρηση των υπογραφέντων (pacta servanda sunt= οι συμφωνίες είναι τηρητέες).
– Στο Σκοπιανό, με δεδομένη την επαμφοτερίζουσα στάση των ΑΝΕΛιτών και φυσικά την ενισχυμένη πλειοψηφία που απαιτεί ένα εθνικό θέμα στη Βουλή (180 ψήφοι), η μόνη διέξοδος του Τσίπρα είναι ή να το ψηφίσει η Βουλή, ή να προσφύγει στον λαό (εκλογές). Κάτι που μάλλον είναι ασύμφορο, για τον ίδιο.
– Στο Προσφυγικό και με την αρνητική στάση του Β. Ορμπαν (προέδρου της Ουγγαρίας) για οποιαδήποτε ποσόστωση στην κατανομή των προσφύγων στις χώρες της Ε.Ε., η χώρα μας είναι αναγκασμένη -σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα- να δέχεται πρόσφυγες τους οποίους όμως αδυνατεί να διαχειριστεί. Με ό,τι συνεπάγεται κάτι τέτοιο στην καθημερινότητα. Τα προβλήματα από την κακή διαχείριση στα νησιά του Αιγαίου είναι γνωστά σε όλους.
Τα τρία παραπάνω θέματα, φέρουν μεν την συγκατάθεση (και υπογραφή) της ελληνικής κυβέρνησης, χωρίς όμως η κυβέρνηση να προσφέρει μέχρι σήμερα εκείνη την αξιοπιστία, ώστε να είναι δυνατή η λύση τους. Και επειδή η αξιοπιστία είναι η μητέρα της εμπιστοσύνης προς τα έξω (αγορές, Ε.Ε. κ.λπ.) μάλλον, κατά την άποψή μας, ο χρόνος των εκλογών θα συντομευθεί.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.