Μουσείο Τυπογραφείας

“Novartis” – Μπερδέματα

Η ελληνική κοινωνία αισθάνεται, ότι γίνεται πολιτική εκμετάλλευση τώρα κατά την προεκλογική περίοδο, να έρχονται στην επιφάνεια επιστολές του αντιεισαγγελέα του Α.Π. κ. Αγγελή, στρεφόμενες κατά του Υπ. Δικαιοσύνης αναφορικά με το πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο, “NOVARTIS”, που συντηρούν ποικίλλα σχόλια των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης.
Δεν φθάνουν τα μέτωπα, που έχουν ανοίξει τα δύο κόμματα εξουσίας, η ΝΔ προς το άκρο της Νέας Δεξιάς και ο ΣΥΡΙΖΑ προς το άλλο άκρο της αριστεράς, μπαίνει στο προσκήνιο και η διένεξη μεταξύ των λειτουργών της Δικαιοσύνης, που επιβαρύνουν τις υποψίες επέμβασης της πολιτικής στον θεσμό της Δικαιοσύνης.
Οσοι ενημερώνονται απ’ τον ημερήσιο Τύπο και το διαδίκτυο για τη “NOVARTIS”, δυσκολεύονται να ερμηνεύσουν την κατάσταση κατόπιν των αναφορών της Εισαγγελέως Διαφθοράς και του πρώην επόπτη Αντιεισαγγελέα κ. Αγγελή, ότι η υπόθεση “ΝΟVARTIS” oδηγείται σε συγκάλυψη. Αποτέλεσμα να κληθεί ο εν λόγω Αντιεισαγγελέας σε απολογία απ’ τους ανωτέρους του. Ο καταγγέλων επιμένει, ότι το σκάνδαλο είναι υπαρκτό και επιβάλλεται η διερεύνησή του από νέα εισαγγελικά πρόσωπα, που να μην εγείρουν πιθανές πολιτικές εμπλοκές.
Από πολλές κατευθύνσεις γίνεται λόγος περί επεμβάσεως πολιτικού προσώπου, ομοιάζοντας με τον περιώνυμο ρασοφόρο πασών των Ρώσσων “Ρασπούτιν” χωρίς να αναφέρεται όνομα, να μην ξεκαθαρίζεται γιατί καρκινοβατεί η κύρια ανάκριση και γιατί δεν έχουν γίνει διώξεις. Το “Ρασπούτιν”, είχε αναφερθεί το πρώτον απ’ την πρώην εισαγγελέα διαφθοράς κα Ράικου, όταν παραιτήθηκε, λέγοντας, ότι «το άτομο το οποίον εξύφανε την σε βάρος μου σκευωρία, έχει την ικανότητα, να πλάθει σενάρια τύπου Ρασπούτιν».
Ερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης, ποιο είναι αυτό το πρόσωπο και απάντησε: «Ολοι ξέρουν ποιος είναι αυτός ο Ρασπούτιν. Μην κοροϊδευόμαστε. Και ο κ. Τσίπρας το ξέρει. Υπουργός του είναι. Δύο υπουργοί υπάρχουν στο Υπ. Δικαιοσύνης. Δεν υπάρχει τρίτος. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας».
Υπάρχουν στεγανά με κομματικά χρώματα στη Δικαιοσύνη; Ποιά τα κριτήρια επιλογής του κ. Παπαγγελόπουλου στο Υπ. Δικαιοσύνης; Υπήρχε σκοπιμότητα; Η “πρώτη φορά αριστερά” πήρε έναν άνθρωπο σάρκα εκ της Καραμανλικής σαρκός, πρώην δ/ντη της ΕΥΠ και τον έκανε υπουργό Δικαιοσύνης για λόγους πολιτικής αντιπαράθεσης, που μόνο ο κ. Τσίπρας μπορεί να τη χειρίζεται με επιτυχία.
Το σκάνδαλο “NOVARTIS” ξεκίνησε από τις ΗΠΑ. Ανακαλύφθηκε και σε άλλες χώρες, στις οποίες η εταιρεία έχει πληρώσει τεράστια πρόστιμα. Στην Ελλάδα, που ήταν πρόδρομος κοστολόγησης των φαρμάκων για τους άλλους πελάτες της, η υπόθεση εξελίσσεται μετ’ εμποδίων. Πιστεύεται, ότι υπάρχει εμπλοκή Ελλήνων αξιωματούχων της πολιτικής. Αν είναι έτσι, να πέσει ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης στους φταίχτες, αν είναι σκευωρία, να μην φεισθούν τίποτα οι αρχές στους πολιτικούς, δημοσιογράφους και “προστατευόμενους μάρτυρες”, που κατασκεύσαν τις κατηγορίες.
Το πιγκ-πογκ παίζεται πολύν καιρό με εκκωφαντικό τρόπο που δεν επιτρέπει στον καθ’ ένα, ν’ ακούσει τι γίνεται γύρω του. Το σκάνδαλο θεωρείται μεγαλύτερο από αυτό της ΖΗΜΕΝΣ. Το πολιτικό παιχνίδι, που παίχθηκε τότε, παίζεται και τώρα. Δεν διερευνάται σωστά. Αν δεν αλλάξουμε και δεν σοβαρευτούμε θα μπαίνουμε σε κατάσταση φθοράς. Εφ’ όσον η εξουσία επεμβαίνει στην επιλογή της Ανωτάτης Δικαστικής Αρχής, πάντοτε θα συμβαίνουν παρατράγουδα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.