Μουσείο Τυπογραφείας

Νέο ρεκόρ πωλήσεων για την Kia

Η Kia σημείωσε τις καλύτερες πωλήσεις της στην Ευρώπη για το πρώτο εξάμηνο του έτους, πουλώντας 264.010 μονάδες, σημειώνοντας αύξηση κατά 5% σε σχέση με το αντίστοιχο 2,8% που καταγράφηκε το αντίστοιχο διάστημα στο σύνολο της ευρωπαϊκής αγοράς. Η Kia διατήρησε το μερίδιό της 3% στην Ευρώπη κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, που είναι και το υψηλότερο ποσοστό όλων των εποχών για την κορεάτικη μάρκα.

Η επίδοση αυτή ενισχύθηκε τους τελευταίους μήνες από την άφιξη ολοκαίνουργιων μοντέλων αλλά και προηγμένων, ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Ωστόσο αυτή αναμένεται να συνεχίσει να είναι ανοδική, καθώς η εταιρεία θα λανσάρει 16 νέα οχήματα με προηγμένο σύστημα κίνησης μέχρι το 2025, συμπεριλαμβανομένων πέντε νέων υβριδικών, πέντε plug-in υβριδικών, πέντε αμιγώς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων και μέσα στο 2020, ένα τρίτο ηλεκτροκίνητο όχημα με κυψέλες υδρογόνου.

Στην Ελλάδα η Kia κατέχει το 3,1% του συνολικού μεριδίου αγοράς (3,5% σε λιανικές πωλήσεις), πετυχαίνοντας αύξηση 287% και 133% αντίστοιχα για το α’ εξάμηνο του 2018. Το Picanto είναι το best seller μοντέλο της Kia και ακολουθεί το νέο Stonic.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.