Μουσείο Τυπογραφείας

“Ναι” σε καταδυτικό πάρκο από τη Δημοτική Αρχή Χανίων

Την πρόθεση του Δήμου Χανίων να προχωρήσει στη δημιουργία καταδυτικού πάρκου έκανε γνωστή ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας σε συνάντηση που είχε την περασμένη Παρασκευή με εκπροσώπους του Συλλόγου “Οι φίλοι του βυθού” και τεχνικούς εξειδικευμένους παράγοντες. Παράλληλα, ο κ. Βάμβουκας επεσήμανε ότι ο Δήμος είναι ανοιχτός σε διαδημοτικές συνεργασίες για το συγκεκριμένο θέμα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα, Δευτέρα, τα “Χ.Ν.” με τον δήμαρχο Χανίων, ο κ. Βάμβουκας επιβεβαίωσε τη συνάντηση και τη βούληση του Δήμου Χανίων να προχωρήσει στη δημιουργία καταδυτικού πάρκου. Τόνισε δε ότι στο πλαίσιο αυτό θα εκπονηθεί συγκεκριμένη μελέτη.

“Η Δημοτική Αρχή έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσει το καινούριο νομοθετικό πλαίσιο και να δημιουργήσει στα όρια του Δήμου ένα καταδυτικό πάρκο. Άλλωστε η δημιουργία καταδυτικού πάρκου έχει ενταχθεί και στον σχεδιασμό μας για το 5ετές καθώς κάτι τέτοιο θα έχει πολλαπλά οφέλη και οικονομικά και περιβαλλοντικά για τον τόπο”, σημείωσε ο κ. Βάμβουκας και συμπλήρωσε ότι ο Δήμος είναι ανοιχτός σε συνεργασίες με άλλους Δήμους που επιθυμούν να προχωρήσουν σε κάποιο ανάλογο εγχείρημα.

Επίσης, σημείωσε ότι η πρόταση που έχουν υποβάλλει οι “Φίλοι του βυθού” για τη δημιουργία καταδυτικού πάρκου στον Καλαθά θα εξεταστεί σοβαρά, ενώ υπογράμμισε την σημαντική προσφορά των μελών του Συλλόγου τα οποία σε εθελοντική βάση έχουν προχωρήσει σε καταγραφή και συγκέντρωση πολύτιμων στοιχείων για την υποθαλάσσια ζωή, στοιχεία που -όπως είπε ο κ. Βάμβουκας- μπορούν να αξιοποιηθούν για τη δημιουργία καταδυτικού πάρκου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.