Μουσείο Τυπογραφείας

Να γίνεται σωστή γιορτή Τριών Ιεραρχών

Κύριε διευθυντά,
σε όλη την εκπαιδευτική σταδιοδρομία μου, παρατήρησα ότι τιμώντας μ’ ένα εκκλησιασμό και μοίρασμα αρτιδίων στα παιδιά, δεν προσφέραμε τίποτα, απλά χανόταν μια ημέρα από την εκπαιδευτική κοινότητα (δημοτικά και γυμνάσια), στην εορτή των Τριών Ιεραρχών. Στο 5ο Δημ. Σχολείο Χανίων το 1994 είχαν έρθει 5 μαθητές στην εκκλησία, λόγω κακοκαιρίας, πράγμα σύνηθες καταχείμωνα.
Οι Τρεις Ιεράρχες ήταν μεγάλοι Θεολόγοι, φιλόσοφοι, έδωσαν πολλές συμβουλές στους νέους, έγραψαν έργα θεολογο-φιλοσοφικο-κοινωνικού περιεχομένου, ίδρυσαν πτωχοκομεία, ορφανοτροφεία, γηροκομεία, νοσοκομεία και άλλα ευαγή ιδρύματα. Αυτά πρέπει να αναλυθούν σ’ ένα δίωρο στις Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού και στο Γυμνάσιο και να συνεχίσουν τα μαθήματά τους. Αν το επιτρέπει ο καιρός να πηγαίνουν στην εκκλησία για 1 ώρα. Ετσι θα αναδειχθεί το έργο τους και θα φανεί γιατί είναι προστάτες των Ελληνικών γραμμάτων. Μπορούν να βρεθούν από τους μαθητές επιλεκτικά κάποια κομμάτια από τη συγγραφική τους δράση, κυρίως οδηγίες προς τους νέους και να διαβαστούν στην τάξη.
Γιάννης Καμηλάκης,
εκπαιδευτικός

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.