Μουσείο Τυπογραφείας

Άρθρο του Αλ. Τσίπρα στα “Χ.ν.”: Να φτιάξουμε τη μεγάλη προοδευτική παράταξη

Η Κρήτη βρέθηκε πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Στην πλευρά της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της εθνικής ανεξαρτησίας. Eτσι, για μένα προσωπικά, κάθε φορά το ταξίδι στην Κρήτη, η επαφή με τους ανθρώπους της, λειτουργούν ως διαρκής υπενθύμιση και ως ανανέωση της υπόσχεσης να αγωνιζόμαστε για την προάσπιση των μεγάλων κατακτήσεων του λαού μας, των δημοκρατικών και προοδευτικών ιδεών σε μία δύσκολη ιστορική συγκυρία.
Σε μια ιστορική συγκυρία, που ο παγκόσμιος καπιταλισμός, στην πιο επιθετική, παγκοσμιοποιημένη, νεοφιλελεύθερη, απάνθρωπη μορφή του, θέλει να εμφανίζεται ως το επιστέγασμα του ανθρώπινου πολιτισμού. Ως το τέλος της Ιστορίας, το τέλος των κοινωνικών και δημοκρατικών αγώνων, το τέλος της πάλης για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Σε αυτή την κρίσιμη ιστορική στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ, η ελληνική Αριστερά, η Προοδευτική Συμμαχία, διακηρύσσουμε ότι: Η ιστορία δεν έχει τελειώσει! Το όραμα μιας διαφορετικής, δημοκρατικής και δίκαιης κοινωνίας όχι μόνο δεν έχει σβήσει, αλλά και κινητοποιεί εκατομμύρια ανθρώπους στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στον κόσμο.
Σήμερα από την Κρήτη, θέλω να απευθύνω προσκλητήριο σε κάθε νέα και σε κάθε νέο, σε κάθε δημοκράτη και προοδευτικό άνθρωπο, σε κάθε ενεργό πολίτη, να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο για τον τόπο. Τίποτε δεν πάει χαμένο από τους αγώνες σας, τους αγώνες μας, στις μάχες που δώσαμε ως κυβέρνηση. Όλα αυτά αποτελούν ένα πολύτιμο κεφάλαιο για το αύριο. Κι αυτό αποδείχτηκε στις τελευταίες εκλογές, όταν οι δημοκρατικοί πολίτες, ανάμεσά τους σε κορυφαία θέση οι πολίτες της Κρήτης, ανέδειξαν τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά τον λυσσαλέο πόλεμο από τις κυρίαρχες ελίτ και τα ΜΜΕ που ελέγχουν, σε κύριο εκφραστή και βασικό πυλώνα της προοδευτικής παράταξης.
Απευθύνομαι λοιπόν σήμερα σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες με τις διαφορετικές  καταγωγές και παραδόσεις. Στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους φοιτητές, τους πτυχιούχους, τους επιστήμονες, στους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας και τους καλώ να ενταχθούν  στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Σας καλώ να κάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ την μεγάλη προοδευτική παράταξη της νέας εποχής. Σας καλώ να πάρετε τον ΣΥΡΙΖΑ στα  χέρια τους και να φτιάξουμε το κόμμα που χρειάζεται η κοινωνική πλειοψηφία, η νέα γενιά και η χώρα.
Απευθύνομαι σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και, σας καλώ να φτιάξουμε ένα κόμμα μαζικό, δημοκρατικό, νεανικό και ανήσυχο στη σκέψη και την πράξη. Ένα κόμμα ανοιχτό στις δημιουργικές και αγωνιστικές πρωτοβουλίες της κοινωνίας, στην κριτική, στη δημιουργικότητα, ένα κόμμα δημοκρατικό, πλουραλιστικό, διαδραστικό.
Σας καλώ, σας καλούμε να φτιάξουμε την μεγάλη προοδευτική παράταξη των καιρών μας, που θέλουμε και οραματιζόμαστε να είναι η μεγάλη κυβερνώσα αριστερά της εποχής μας.
Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δημιουργήθηκε για να εκφράζει τους λίγους και τους «πεφωτισμένους», δεν δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί τους ισχυρούς και τις ελίτ. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απλά το άθροισμα των στελεχών του, δεν είναι οι βουλευτές του, δεν είναι οι τοπικοί του παράγοντες. Ο ΣΥΡΙΖΑ που ονειρευόμαστε δεν είναι ο Πρόεδρός του.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο δρόμος της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι άνθρωποι που τον στηρίζουν. Τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων του. Αυτοί που κάθε μέρα τον προσεγγίζουν. Αυτοί και μόνον αυτοί είναι οι ιδιοκτήτες του ΣΥΡΙΖΑ.
Και αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ, με τους νέους και τις νέες στην πρώτη γραμμή και στην πρωτοπορία αυτού του προοδευτικού εγχειρήματος, είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την αλλαγή πορείας της χώρας σε κατεύθυνση δημοκρατική και προοδευτική. Η μόνη πολιτική δύναμη που είναι σε θέση να μεταμορφώσει ειρηνικά και δημοκρατικά το όραμα του της ελευθερίας για όλους, και της κοινωνικής δικαιοσύνης, σοσιαλισμού σε καθημερινή μάχη και πράξη. Με ρήξεις και μεταρρυθμίσεις καθημερινά σε κάθε τόπο, σε κάθε πεδίο.
Σας καλούμε να διαμορφώσουμε το κόμμα που  οραματιζόμαστε για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμένους, χωρίς αόρατους ανθρώπους.
Μια κοινωνία όπου η Λεβεντιά, έννοια που γεννήθηκε σε αυτό τον τόπο, θα συνεχίσει να παραμένει αδιαπραγμάτευτη αξία.
Μια κοινωνία που θα χωράει τα όνειρα και τις ανάγκες μας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.