Μουσείο Τυπογραφείας

Μνημείο αδιαφορίας o B.O.A.K στα Χανιά (φωτογραφίες)

Θέμα χρόνου μοιάζει να συμβεί ένα σοβαρό ατύχημα στο τμήμα του Βόρειου Οδικού Αξονα Κρήτης και ιδιαίτερα από Σούδα μέχρι Καλύβες, εκεί όπου ο φωτογραφικός φακός των “Χ.ν.” αποτύπωσε για πολλοστή φορά την εικόνα της απόλυτης αδιαφορίας για τις επικίνδυνες καταστάσεις που χρονίζουν.

Oι μεγάλες κι επικίνδυνες κατολισθήσεις παραμένουν ως έχουν, χωρίς να έχει ληφθεί η παραμικρή μέριμνα για να απομακρυνθούν έστω τα βράχια που βρίσκονται στις άκρες του δρόμου, καταλαμβάνοντας πολλές φορές την (κατ’ ευφημισμόν) λωρίδα εκτάκτους ανάγκης, αφού… συναγωνίζονται τους θάμνους και τα δέντρα, τα οποία επίσης “διεκδικούν” τμήματα της ασφάλτου.
Τα προστατευτικά δίχτυα ασφαλείας είναι άφαντα, έτσι συνεχίζουν οι πέτρες να κυλούν ανενόχλητες στο οδόστρωμα.
Σε άλλα σημεία, καθιζήσεις έχουν προκαλέσει επικίνδυνα εξογκώματα στο οδόστρωμα, ενώ φονική παγίδα (ιδιαίτερα για τους δικυκλιστές) είναι το οδόστρωμα στη στροφή του Κοιλιάρη.
Όσο για την κατολίσθηση στα Μεγάλα Χωράφια, παραμένει ως είχε, παρά τις κατά καιρούς αισιόδοξες δηλώσεις από την Αντιπεριφέρεια Χανίων. Μοναδική διαφοροποίηση, κάποιοι κώνοι που έχουν πέσει και ταμπέλες σήμανσης που ετοιμάζονται να…. γκρεμιστούν.
Με τα Χανιά να ετοιμάζονται να υποδεχθούν τους (όποιους) καλοκαιρινούς επισκέπτες και με την
Περιφέρεια Κρήτης, να ολοκληρώνει το ένα μετά το άλλο μεγάλα οδικά έργα στα ανατολικά του νησιού, τα Χανιά παραμένουν με ένα άθλιο οδικό δίκτυο, χωρίς να υψώνεται η παραμικρή φωνή διεκδίκησης από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Σημειωτέον, ότι όλα τα παραπάνω συμβαίνουν σε έναν δρόμο όπου ο φωτισμός το βράδυ είναι ανύπαρκτος.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.