Μουσείο Τυπογραφείας

“Μισή” χαρά

Δεν πρόλαβε να χαρεί η κυβέρνηση τις επιτυχίες της κατά την  πρόσφατη συνεδρίαση του Eurogroup και του Ecofin στην Αθήνα και της προέκυψε το θέμα Μπαλτάκου.
Και μπορεί ο πρώην γραμματέας να αποπέμφθηκε, έμεινε όμως πίσω του η δυσφορία στους κόλπους της κυβέρνησης από τη διαρροή των συνομιλιών του με στελέχη της Χρυσής Αυγής, η ανησυχία για το ποιες άλλες αποκαλύψεις μπορούν να ακολουθήσουν, αλλά και η αναστάτωση στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο ζήτησε να ξεριζωθούν οι ακροδεξιοί θύλακες στην κυβέρνηση, καταλογίζοντας «πολιτική ευθύνη για κάποιους που τους επέλεξαν», εκφράζοντας παράλληλα την αποφασιστικότητά του για απομόνωση και εκδίωξη παρόμοιων συμπεριφορών.
Τόσο ο  κ. Σαμαράς όσο και ο κ. Βενιζέλος, μετά τη χθεσινή συνάντησή τους, επεσήμαναν ότι «κανείς δεν μπορεί να υπονομεύσει την κυβερνητική σταθερότητα», ενώ ο πρωθυπουργός διεμήνυσε ταυτόχρονα ότι «δεν θα επιτρέψει απαράδεκτες και ανεκδιήγητες συμπεριφορές σε οποιονδήποτε κυβερνητικό στέλεχος».
Γνωρίζει, ωστόσο, ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα βρεθεί στη… δύσκολη θέση να απολογηθεί για τα πεπραγμένα Μπαλτάκου, αφού  ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τον πρώην γενικό γραμματέα.
Ολο, λοιπόν, αυτό το βαρύ κλίμα που έχει δημιουργηθεί για την κυβέρνηση δεν γνωρίζουμε κατά πόσο…  σύντομα μπορεί να ελαφρύνει με τις “καλές” ειδήσεις από την οικονομία και τις αισιόδοξες δηλώσεις των ξένων αξιωματούχων για απομάκρυνση της χώρας από την πολυετή κρίση.
Διότι η κοινωνία δεν ξεχνά και τόσο εύκολα ό,τι οδηγεί σε «συνθήκες πολιτικής αποσταθεροποίησης». Αφενός. Και αφετέρου, διότι για εκείνη, οι “καλές” ειδήσεις θα έρθουν όταν αρχίσουν να… “γεμίζουν τα πορτοφόλια”, όταν δει ουσιαστική αναβάθμιση της Παιδείας, της Υγείας, όταν μειωθεί ο δείκτης της ανεργίας, όταν… όταν….

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.