Μουσείο Τυπογραφείας

Μήνυμα αισιοδοξίας από τον πρωθυπουργό

Το μήνυμα της αισιοδοξίας για το μέλλον θέλησε να περάσει στους πολίτες από την Κίσσαμο που βρέθηκε χθες για τους εορτασμούς της επετείου του “ΟΧΙ”, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

2

Ο κ. Μητσοτάκης έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τον κόσμο φτάνοντας στην κεντρική πλατεία Τζανακάκη στο Καστέλι, ενώ τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Κισσάμου Γιώργος Μυλωνάκης. Ακολούθως παρακολούθησε την δοξολογία στο μνημείο ηρώων της πόλης χοροστατούντος του μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου Αμφιλόχιου, ενώ ακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση μαθητικών τμημάτων, παραδοσιακών και αθλητικών συλλόγων αλλά και αγήματος καταδρομών αλλά και της αεροπορίας.
Αμέσως μετά την παρέλαση ο ο κ. Μητσοτάκης μίλησε στους δημοσιογράφους σημειώνοντας πως «χαίρομαι ιδιαίτερα που γιορτάζω την 28η Οκτωβρίου στην Ελληνική Περιφέρεια εδώ στην Κίσσαμο, στην Κρήτη. Τιμούμε την μνήμη των προγόνων μας και αντλούμε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για την πορεία που θα πρέπει να ακολουθήσουμε στο μέλλον. Χαίρομαι ιδιαίτερα που το προνόμιο του σημαιοφόρου επανήλθε στην άριστη μαθήτρια/ητή. Η 28η Οκτωβρίου δεν είναι μια ευκαιρία να τιμήσουμε μόνο το ένδοξο παρελθόν μας αλλά είναι μια ευκαιρία να αποδείξουμε με πράξεις πως αντιλαμβανόμαστε σήμερα την ενότητα του ελληνισμού για αυτό και αποδίδω μεγάλη σημασία στην πρωτοβουλία που έχουμε αναλάβει να μπορέσουμε να χορηγήσουμε το δικαίωμα της ψήφου στους Έλληνες που κατοικούν εκτός ελληνικών συνόρων. Είναι μια έμπρακτη απόδειξη το πως αντιλαμβανόμαστε σήμερα την ενότητα του ελληνισμού και γνωρίζω καλά ότι η λύση που έχει συμφωνηθεί μπορεί να μην είναι η καλύτερη δυνατή αλλά αποτελεί μια έμπρακτη απόδειξη της συναίνεσης που απαιτείται να αποδεικνύει το πολιτικό σύστημα προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα που χρονίζει εδώ και πολλές δεκαετίες και επιτέλους πιστεύω ότι είμαστε στην ευχάριστη θέση να το λύσουμε.»
Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης θέλησε να περάσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας προς τους πολίτες. « Μετά από μια δεκαετία κρίσης για την πατρίδας μας, όλες οι Ελληνίδες, όλοι οι Έλληνες ατενίζουμε και πάλι το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία, περισσότερη αυτοπεποίθηση. Και το καύσιμο για αυτόν τον υγιή πατριωτισμό της ευθύνης, που συμβολίζει η 28η Οκτωβρίου, δεν είναι άλλο από την ενότητα του έθνους, από το όραμα για μια καλύτερη Ελλάδα και από το συγκεκριμένο σχέδιο για το πως θα πετύχουμε το στόχο μας. Είμαι σίγουρος πως σε αυτήν την προσπάθεια όλες οι Ελληνίδες, όλοι οι Έλληνες θα συμβάλουν ώστε να μπορέσει να ξημερώσει επιτέλους μια καλύτερη μέρα για την πατρίδα μας».

ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΚΙΣΣΑΜΟ;
Ειδικά για την επιλογή της Κισσάμου προκειμένου να εορτάσει την 28η Οκτωβρίου ο πρωθυπουργός σχολίασε πως θέλει να είναι πιο συχνά στην ελληνική περιφέρεια. «Η Κίσσαμος είναι ένας τόπος με τον οποίο προσωπικά με συνδέουν πολλά, τον αγαπώ ιδιαίτερα και είναι πάντα μεγάλη η ικανοποίηση που έχω όταν μπορώ να συμμετέχω σε εκδηλώσεις στην ελληνική περιφέρεια και χαίρομαι γιατί και η συμμετοχή του κόσμου ήταν μαζικότατη και εκπέμπεται και από την Κίσσαμο το μήνυμα της εθνικής ενότητας».
Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε κοντά στους νέους των χορευτικών συγκροτημάτων στην πλατεία Τζανακάκη, φωτογραφήθηκε και χαιρετήθηκε με πολύ κόσμο, ενώ κάθισε για λίγα λεπτά σε καφέ της περιοχής όπου του προσφέρθηκε κέρασμα.
Το “παρών” στις εκδηλώσεις έδωσαν
-μεταξύ άλλων- ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Στ. Αρναουτάκης, ο βουλευτής Μ. Βολουδάκης, ο πρώην δήμαρχος Κισσάμου Θ. Σταθάκης, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο κ. Αλ. Μαρκογιαννάκης, ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ Αντώνης Ροκάκης, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας.
«Ως Περιφέρεια Κρήτης τιμούμε μια από τις ενδοξότερες στιγμές της Πατρίδας μας, την ημέρα που οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έγραψαν με χρυσά γράμματα τις σελίδες της ιστορίας μια χώρας που βρέθηκε στη σωστή πλευρά, απέναντι στη μισαλλοδοξία και τη βία», ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο Σταύρος Αρναουτάκης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.