Μουσείο Τυπογραφείας

Μήνυμα ενάντια στα τροχαία από τον Αντ. Τσαπατάκη στην Κίσαμο

Με την νεολαία της Καστελίου να δίνει το «παρών» στην κατάμεστη αμφιθεατρική αίθουσα ομιλιών του Δήμου Κισάμου πραγματοποιήθηκε η ετήσια καμπάνια ενάντια στα τροχαία ατυχήματα: “Μείνε στο δρόμο σου”.
Ομιλητής ήταν ο παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης ο οποίος
είχε την ευκαιρία να μιλήσει και να συνομιλήσει με τα παιδιά τεσσάρων σχολείων της Κισάμου (ΕΠΑΛ, Γενικό Λύκειο Κισάμου, 3ο Δημοτικό Σχολείο Κισάμου και 1ο Γυμνάσιο Κισάμου). Είχε επίσης την ευκαιρία να απαντήσει στις καίριες ερωτήσεις των μικρών παιδιών, να λύσει πολλές από τις απορίες τους και να τους συμβουλέψει σε ότι αφορά τα τροχαία ατυχήματα, δίνοντας οδηγίες σωστής οδηγικής συμπεριφοράς. Μάλιστα, ο Αντώνης Τσαπατάκης περιέγραψε τις εμπειρίες του και τις δύσκολες στιγμές που πέρασε όταν υπέστη το ατύχημα σε μικρή ηλικία.
Μιλώντας στα «Χ.Ν.» ο κ. Αντώνιος Τσαπατάκης επεσήμανε ότι «με την πρωτοβουλία της νεολαίας Κισάμου βρίσκομαι εδώ για να μιλήσουμε πάνω στο φλέγον αντικείμενο των Τροχαίων ατυχημάτων καθόσον ο ίδιος είμαι θύμα μιας τέτοιας κατάστασης. Ο τραυματισμός μου είναι σοβαρός και ήταν η αιτία να χάσω την εργασία μου. Υπηρετούσα στην ΕΛ.ΑΣ. και αποτάχτηκα, αλλά με μια πρόσφατη τροπολογία ευελπιστώ ότι θα επανέλθω στο Σώμα. Μέσα, λοιπόν, από αυτή την καμπάνια που διοργανώθηκε έχοντας τίτλο “Μείνε στον δρόμο σου”, θα προσπαθήσουμε να ευαισθητοποιήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε την προσοχή όλων, μικρών και μεγάλων για να σέβονται τον Κ.Ο.Κ.. Κράνη και ζώνες πρέπει να φορούν όλοι και να μην τρέχουν».
Ο πρόεδρος του Συλλόγου “Νέοι της Κισάμου” Χρήστος Μαρούγκας σημείωσε: «Την εκδήλωση πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων την συναποφασίσαμε με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Κισάμου επειδή στην Κίσαμο, στα Χανιά και γενικότερα σε όλη την Κρήτη κατέχουμε μια ιδιαίτερη ανησυχητική πρωτιά στα τροχαία ατυχήματα».
Ο ίδιος εξέφρασε την επιθυμία, η πρωτοβουλία αυτή να λάβει πανελλήνια εμβέλεια.
Ο δήμαρχος Κισάμου Θοδωρής Σταθάκης υπογράμμισε: « Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου Κισάμου μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης με την Νεολαία Κισάμου για να περάσουν το μήνυμα της αλληλεγγύης, της προσοχής και στο ότι πρέπει να μείνουμε όρθιοι όχι μόνο στον δρόμο αλλά στη ζωή γενικότερα και με την παρουσία του Αντώνη Τσαπατάκη ευελπιστούμε ότι η καμπάνια αυτή θα στεφθεί μ’ επιτυχία. Η ζωή αξίζει και πρέπει να προσέχουμε».
Την εκδήλωση πραγματοποίησαν ο Δήμος Κισάμου, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κισάμου (Κ.Ε.ΔΗ.Κ.) και η Νεολαία Κισάμου (ΝΕ.ΚΙ) στο πλαίσιο της ετήσιας καμπάνιας πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων με τίτλο “Μείνε στο δρόμο σου”.
Ο πρόδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Κ. Μανώλης Δερουκάκης, τόνισε ότι«θέλουμε αυτή η καμπάνια να διευρυνθεί ώστε οι νέοι κυρίως,να αποκτήσουν γνώσεις οδηγικής συμπεριφοράς».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμη η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καίτη Πατερομιχελάκη, ο αντιδήμαρχος Βασίλειος Γλαμπεδάκης, δημοτικοί σύμβουλοι, οι διευθυντές των σχολείων και πλήθος μαθητών.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.