Μουσείο Τυπογραφείας

Μικρή έξαρση του κορωνοϊού

ή μήπως μας πρόλαβε το δεύτερο κύμα του;
Η ΑΝΟΔΙΚΗ πορεία που παρουσιάζουν τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα πρέπει να μας ανησυχήσει ιδιαίτερα. Έτσι κι αλλιώς, εφησυχασμός με τον ιό δεν υπάρχει, αφού μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί το κατάλληλο εμβόλιο αντιμετώπισής του. Έχει “κολλήσει” στη ζωή μας.

ΓΙ’ αυτό απαιτούνται συντονισμένες δράσεις πολιτείας και φορέων με ταυτόχρονη συμμόρφωση των πολιτών στις εντολές των αρμοδίων. Τεστ παντού και απομόνωση… Όσο είναι καιρός. Διαφορετικά θα υπάρχει μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων. Μάλιστα, σε συνδυασμό με τις άλλες λοιμώξεις του φθινοπώρου, η κατάσταση θα είναι δραματική. “Προλαμβάνειν-λοιπόν-και ου θεραπεύειν”.

Η ΧΑΛΑΡΩΣΗ των πολιτών, με την αίσθηση ότι “ιός ήταν και πέρασε”, ειδικά μετά την άρση των μέτρων λόγω του αναμενόμενου τουρισμού, ήταν μια από τις βασικές αιτίες για την ”εισαγωγή” και διασπορά του κορωνοϊού σχεδόν σε όλη τη χώρα. Τις συνέπειες καλούμαστε να ακριβοπληρώσουμε, αν δεν παρθούν αυστηρότερα μέτρα. Εξάλλου, η ευαίσθητη “μεταμνημονιακή” (;) οικονομία μας ενδεχομένως να δεχθεί νέα πλήγματα.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ λοιπόν, στα βασικά και σωτήρια: μάσκα, αντισηπτικό, τήρηση αποστάσεων, σχολαστική υγιεινή/καθαριότητα -ατομική, οικογενειακή, συλλογική. Όσο για την πολυσυζητημένη μάσκα, αυτή δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως καταναγκασμός ή άλλοθι αυταρχισμού (όπως τη βλέπουν ορισμένοι) αλλά ως ένα αναγκαίο “εργαλείο” επιβίωσής μας. Τόσο στους χώρους εργασίας, όσο και στις αγορές και τις κοινωνικές συναναστροφές μας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.