Μουσείο Τυπογραφείας

Μικρά – Μικρά από τη συνέντευξη Ζερβού

Αιχμές
Αιχμές κατά του πρώην αντιδημάρχου και υποψήφιου δημάρχου Σφακίων Μανούσου Χιωτάκη άφησε ο νυν και υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Ζερβός στον απολογισμό της δράσης της Δημοτικής Αρχής που πραγματοποίησε χθες. Ο κ. Ζερβός τόνισε ότι ο κ. Χιωτάκης από τον Δεκέμβριο του 2015 όταν αντικαταστάθηκε ως αντιδήμαρχος απέχει από κάθε θεσμικό όργανο του Δήμου, ενώ τον κατηγόρησε για «παρασκηνιακές αναφορές» και «βολές» που εξαπολύει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Εμείς δεν θέλουμε και δεν πρόκειται να τον ακολουθήσουμε σε αυτό, η όποια επικοινωνία να γίνεται διαδικτυακά. Τον προκαλούμε να γίνει δημόσιος διάλογος στα Σφακιά ή μέσω του βήματος που θα μας δώσουν τα μέσα ενημέρωσης», σχολίασε ο κ. Ζερβός και υποστήριξε ότι κατά τη θητεία του κ. Χιωτάκη καταγράφηκαν «μόνο αρνητικά αποτελέσματα».
Μάλιστα, επεσήμανε ότι για τον λόγο αυτό ο Δήμος Σφακίων αναγκάστηκε να πάρει δάνειο για να εξοφλήσει χρέη που είχαν διογκωθεί την περίοδο που ο κ. Χιωτάκης ήταν αντιδήμαρχος Οικονομικών.

Κομματική στήριξη
Ερωτηθείς ο κ. Ζερβός για το αν δέχεται κάποια κομματική στήριξη ως συνέχεια του συνδυασμού του πρώην δημάρχου και σημερινού αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, ο δήμαρχος Σφακίων επεσήμανε ότι στα Σφακιά δεν υπάρχουν κόμματα γιατί αυτό επιτάσσει το καλό του τόπου. Σημείωσε, δε, ότι όταν αποφάσισε να συμπορευτεί με τον Παύλο Πολάκη είχε αποσπάσει την υπόσχεση από τον πρώην δήμαρχο ότι «από την Κράπη και κάτω θα είμαι είμαι μόνο Σφακιανός». «Ολοι έχουμε μια ιδεολογία και πολιτικές καταβολές αλλά για εμένα αυτά στα Σφακιά δεν χωράνε. Είμαστε όλοι μαζί και ο συνδυασμός μας είναι πολυσυλλεκτικός… Από εκεί και πέρα θέλουμε τη συνεργασία με όλα τα κόμματα και σαφώς είναι θετικό να υπάρχει στέλεχος της κυβέρνησης από τα Σφακιά γιατί μας βοηθάει, όπως ο Π. Πολάκης αυτή τη στιγμή τον οποίο και εκμεταλλευόμαστε με την καλή έννοια», σημείωσε ο κ. Ζερβός.

Αγία Ρουμέλη
Στον κ. Ζερβό τέθηκε, μεταξύ άλλων, το θέμα της οδικής διασύνδεσης της Αγίας Ρουμέλης όπως και το ζήτημα του νερού που ταλανίζει την περιοχή. Για το πρώτο θέμα ο δήμαρχος Σφακίων ανέφερε ότι δεν εξαρτάται μόνο από τον Δήμο καθώς πρόκειται για μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους στην οποία έχουν λόγο κι άλλοι φορείς όπως το Δασαρχείο, ο Φορέας Διαχείρισης Λευκών Ορέων κ.ά. Σημείωσε, πάντως, ότι εκ μέρους του Δήμου έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα. Για το θέμα του νερού παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα, ωστόσο, τόνισε ότι για να αναβαθμιστούν οι ανταποδοτικές υπηρεσίες θα πρέπει και οι πολίτες να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους. Στο πλαίσιο αυτό επεσήμανε ότι για πρώτη φορά μπήκαν πέρυσι υδρόμετρα στην Αγία Ρουμέλη και αντίθετα με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν, που το νερό δεν έφτανε, πλέον το νερό φτάνει το καλοκαίρι. Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα υδροδότησης τον χειμώνα από τις ζημιές που προκαλούνται στο δίκτυο από καταπτώσεις βράχων ο κ. Ζερβός υπογράμμισε ότι γίνονται στοχευμένες παρεμβάσεις μέσα στο φαράγγι, ενώ υπογράμμισε ότι θα γίνουν προσπάθειες για υπογειοποίηση του δικτύου ώστε να περιοριστούν οι πιθανότητες των βλαβών. Αφησε, δε, αιχμές κατά του προέδρου της Αγ. Ρουμέλης λέγοντας πως δεν μπορεί 9 στις 10 φορές να παρεμβαίνει ο υδραυλικός του Δήμου κι εκείνος να αναφέρεται μόνο στη 1 φορά για να υποστηρίξει ότι από την περιοχή ο Δήμος είναι «απών».

Λάκκοι – Ομαλός
Στον δήμαρχο Σφακίων τέθηκε και το ζήτημα της οδικής σύνδεσης Λάκκων – Ομαλού καθώς μετά τις τελευταίες καταστροφές υπάρχει πρόβλημα με την πρόσβαση των λεωφορείων που κατευθύνονται στην είσοδο του Εθνικού Δρυμού. Ο κ. Ζερβός ανέφερε ότι το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τα Σφακιά αλλά συνολικά τον νομό Χανίων αφού πρόκειται για ένα από τους σημαντικότερους τουριστικούς πόλους έλξης. «Θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν να αποκατασταθεί ο δρόμος», σχολίασε ο κ. Ζερβός, ωστόσο, επεσήμανε ότι δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει χρονικά πότε μπορεί να επιτευχθεί αυτό.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.