Μουσείο Τυπογραφείας

Μια πρόταση για τα τροχαία ατυχήματα

Κύριε διευθυντά,
μπορούμε με νουθετήσεις να αλλάξουμε την συμπεριφορά των ανθρώπων;
Αν μπορούσαμε, θα έπρεπε να έχουμε κάθε χρόνο λιγότερα τροχαία και λιγότερους θανάτους από τροχαία, διότι οι νουθετήσεις, λογικά, αθροίζονται στην πάροδο του χρόνου.
Και όμως: Το 2019 έχουμε στους δρόμους της Κρήτης ήδη πιο πολλούς θανάτους από ό,τι είχαμε πέρυσι όλο τον χρόνο.
Οποιος θέλει να αλλάξει κάτι γιατί αγανάκτησε με τόσους θανάτους στους δρόμους μας, πρέπει να χτυπήσει τις σωστές πόρτες, και να μην ξεγελά την συνείδηση του προσπαθώντας να βάλει μυαλό εκεί που δεν μπαίνει.
Λοιπόν, αγαπητοί γιατροί, γράψτε μια σκληρή επιστολή στον κ. Μητσοτάκη και εξηγήστε του ποιες συνέπειες έχει που η χώρα του, πρακτικά, δεν έχει Τροχαία.
Η υπόθεση των τροχαίων ατυχημάτων είναι υπόθεση ζωής και θανάτου. Από τις σωστές κινήσεις των υπεύθυνων (κανείς δεν είναι πιο υπεύθυνος από τον πρωθυπουργό) και των ανθρώπων που έχουν επιρροή στα κοινά (και οι γιατροί έχουν), εξαρτάται πόσο αίμα θα χυθεί στους δρόμους μας.

Γιώργος Κιαγιάς

1 σχολιο

  • [Γιώργος Κιαγιάς] ~ ~ ~ Απάντηση

    Στο μεταξύ με εντολή του κ. Μητσοτάκη υπάρχει έκτακτο σχέδιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Δεν περίμενα να του γράψουν άλλοι, του είχα γράψει και ο ίδιος – δεν ξέρω βέβαια πόσο αυτό βοήθησε, αλλά ίσως και να βοήθησε. Σημαντικό είναι βέβαια αυτό το σχέδιο να έχει διάρκεια και να μην είναι άλλη μία πάφα πούφα εντυπωσιασμού από αυτές που έχουμε συνηθίσει. Πάντως, ο κ. Μητσοτάκης θα κρίνετε από εμάς, και δημόσια, από τα αποτελέσματα, και όχι από τις προσπάθειες – του το έγραψα και αυτό.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.