Μουσείο Τυπογραφείας

Το μεταίχμιο

Νέες αντιδράσεις  φέρνουν ορισμένες διατάξεις που απορρέουν από  τη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα και οι οποίες περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί εντός της εβδομάδας στη Βουλή.
Αντιδράσεις που οδηγούν και σε ενδοκυβερνητικές τριβές, αφού ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το ζήτημα του γάλακτος, έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους, εκτός από τους άμεσα ενδιαφερόμενους κλάδους και αρκετοί βουλευτές.
Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος φέρονται, ωστόσο, να μην ανησυχούν ιδιαίτερα, δηλώνοντας ότι «αν χρειαστούν βελτιώσεις, θα γίνουν». Εκτός όμως από το γάλα, αντιδράσεις έρχονται και στο θέμα των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων.
Ηδη οι αντιδράσεις αυτές έχουν πάρει “σάρκα και οστά”, με κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν τις προηγούμενες ημέρες οι φαρμακοποιοί. Οι οποίοι ως φαίνεται προετοιμάζονται για νέους αγώνες, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβαν το Σαββατοκύριακο. Από κοντά και οι αγρότες, οι οποίοι -όπως τονίστηκε σε πανελλαδική σύσκεψη των εκπροσώπων συντονιστικών επιτροπών των αγροτικών μπλόκων που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα- ζητούν ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος με τη συγκρότηση και λειτουργία μαζικών και μαχητικών Αγροτικών Συλλόγων και την κατά τόπους αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Και μην ξεχνάμε τις κινητοποιήσεις της περασμένης εβδομάδας της ΑΔΕΔΥ ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις, αλλά και της ΓΣΕΕ που έχουν προγραμματιστεί για τις 9 Απριλίου.
Γεγονότα, τα οποία συνθέτουν ένα σκηνικό που μόνο “καλό κλίμα” δεν δημιουργεί και κάθε άλλο παρά… άρση των αντιρρήσεων και αντιδράσεων προοιωνίζει, όπως θέλουν να πιστεύουν και να ελπίζουν οι κυβερνώντες.
Μέσα σε όλα αυτά έρχεται η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ο οποίος στο μήνυμά του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου τάσσεται υπέρ της άμεσης εφαρμογής ενός «εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης που θα υπερβαίνει το μνημόνιο και τις λογικές του μνημονίου», προσθέτοντας ότι σήμερα «βρισκόμαστε στο μεταίχμιο».
Ουσιαστική και καίρια η προτροπή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Μήπως και προληφθούν νέες αδικίες και κοινωνικές αναταραχές.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.