Μουσείο Τυπογραφείας

Μετανάστευση: Διττής έκφανσης οπτική

Αφού αφορά τους μετανάστες, τους πρόσφυγες, που εισέρχονται στην Ευρώπη, σε όλο τον Ευρωπαϊκό Νότο, και βέβαια στη χώρα μας…
Αλλά και το μεταναστευτικό ρεύμα, που αφορά τη χώρα μας επίσης, που φεύγουν από την πατρίδα τα παιδιά  της…
Εκείνο το δυναμικό δηλαδή, που “παίρνει” μαζί του στην ξένη, τη δυνατότητα να εργαστεί, να προσφέρει στην πατρίδα πάνω στην άνθιση της απόδοσής του!
Μια “αιμορραγία” από το ζωτικό Ελληνικό Σώμα, της ευημερίας και της προοπτικής… που συντελείται λόγω των αρνητικών συνθηκών που δημιούργησε η οικονομική κρίση, και όχι μόνο.
Με τις ανυπέρβλητες δυσκολίες της, να εργαστούν, να ευδοκιμήσουν, να δημιουργήσουν οι νέοι μας στον τόπο που τους γέννησε…
Και περισσότερο λέει ανησυχούν και προβληματίζονται οι Ελληνες για τον ξενιτεμό των παιδιών τους, παρά για την εισροή των φτωχών και ξεριζωμένων που γυρεύουν φιλοξενία, εργασία και αποδοχή.
Είναι γνωστά τα πάσης φύσης κινδυνολογήματα – δόκιμα ή μη-  που δεν σταματούν.
Για την αλλοίωση της κουλτούρας μας, θρησκεία, ήθη, για το “φοβερό” των επιμειξιών, για τα μεροκάματα που… εποφθαλμιούν από τα δικά μας φτωχά στρώματα, για την αύξηση της εγκληματικότητας, για το ότι στο τέλος θα γίνουμε μειονοτικές οντότητες, στα ίδια μας τα χώματα…
Ερευνα λέει σε 14 χώρες – μέλη της Ε.Ε. και σε 50.000 άτομα, έδειξε με σαφήνεια, ότι η αγωνία η μεγαλύτερη είναι ο ξενιτεμός…
Από την οικονομία, τρομοκρατία, εθνικισμό, διαφθορά, κλιματική αλλαγή, φαινόμενα ανησυχητικά σε διαβάθμιση, έκταση, και το φευγιό των ανθρώπων τους, των αγαπημένων τους, θεωρείται περισσότερο ζημιογόνο… αυτό!
Αυτή η αναχώρηση που τώρα και μια δεκαετία καλά κρατεί!
Ο “ζωντανός ο χωρισμός” βέβαια για τους φτωχότερους λαούς, Ρουμάνους, Ούγγρους, Ισπανούς, Ιταλούς, Πολωνούς και Ελληνες. Γιατί αυτοί είδαν τους πληθυσμούς τους να μειώνονται… έχουν μάλιστα πρόταση!
Να μην επιτρέπεται η μετεγκατάσταση στο εξωτερικό, για μεγάλα χρονικά διαστήματα…
Τώρα, για τους εύπορους Ολλανδούς, Δανούς, Σουηδούς και Φινλανδούς, η Νο1 “ενόχληση”, είναι… οι ικέτες του πλανήτη, που πήραν δρόμους κι απόδρομους και “διασαλεύουν” την τάξη της ευδαιμονίας τους… Αναμενόμενο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.