Μουσείο Τυπογραφείας

Μεγάλη Εβδομάδα 2019

Μεγάλη Εβδομάδα 2019. Με τα Χανιά αλλά και όλη την Ελλάδα να κινούνται ήδη σε ρυθμό εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση,  την Ευρώπη αλλά και το κεντρικό κράτος. Αλλά, ειδικά αυτές τις μέρες, ξεχωρίζει και μια άλλη Ελλάδα, όχι αυτή των πελατειακών σχέσεων και των εκλογικών γραφείων, αλλά εκείνη της παρέας και του γλεντιού. Που γκρεμίζει τείχη και υψώνει γέφυρες επικοινωνίας σε πόλεις και χωριά. Οταν ανταμώνουν ξανά συγγενείς και φίλοι, αφήνουν στην άκρη πολιτικές και κομματικές συζητήσεις και απολαμβάνουν την παρέα σε σπίτια και ταβέρνες. Με μουσικές, γεύσεις, τραγούδια και χορούς. Αυτή η Ελλάδα που έρχεται από το παρελθόν και αποτελεί απάντηση στον… σύγχρονο κόσμο της ταχύτητας και του άγχους.
Μεγάλη Εβδομάδα 2019. Και τα Πάθη από τα μνημόνια και τα οικονομικά μέτρα δεν λένε να σταματήσουν. Από τη φορολογική αφαίμαξη που επιδεινώνει την οικονομική κατάσταση της πλειονότητας του πληθυσμού. Ωστόσο, τα μνημονιακά χρόνια τα οποία προηγήθηκαν αποτελούν αφορμή για αναθεώρηση και περισυλλογή. Για μιαν άλλη αντίληψη. Πιο κοινωνική και συλλογική.
Μεγάλη Εβδομάδα 2019. Και η σκέψη βρίσκεται στην Ελλάδα της αλληλεγγύης. Στους νέους ανθρώπους και σε όλους όσοι μέσα από ομάδες και συλλογικότητες δεν σταματούν να παρέχουν στήριξη, όχι μόνον αυτές τις μέρες αλλά όλο τον χρόνο. Σε όσους “κατοικούν” όχι στο “εγώ” αλλά στο “εμείς” και μέσα από κοινωνικές δομές, όπως κοινωνικά ιατρεία – φαρμακεία, κοινωνικές κουζίνες και συσσίτια, χωρίς καμία ιδιοτέλεια βρίσκονται κοντά σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, που είναι μόνοι και βιώνουν δύσκολες καταστάσεις.
Μεγάλη Εβδομάδα 2019. Και το ζητούμενο στον σύγχρονο ανταγωνιστικό κόσμο είναι να μη χάσουμε την αξιοπρέπεια και την αλληλεγγύη μας στους “κολασμένους” αυτής της γης… Για έναν κόσμο που θα χωράει όλα τα πλάσματά του.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.