Μουσείο Τυπογραφείας

Με τις «ουρές» της εξισωτικής αρχίζουν οι πληρωμές της εβδομάδας

Απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε κρίνεται µια πολιτική λύση που θα αµβλύνει το οικονοµικό πρόβληµα των «κατά λάθος» απλήρωτων της ενιαίας ενίσχυσης. Παραµονές των γιορτών σε κάθε χωριό η τραγική διαχείριση στο θέµα των δικαιωµάτων και των προκαταβολών του τσεκ έχει φέρει σε αδιέξοδο χιλιάδες αγροτικές επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Την ώρα που υπουργοί και σύµβουλοι παραδέχονται τις αστοχίες που έχουν υπάρξει µε τα θέµατα των πληρωµών, κανείς δεν δείχνει έτοιµος να αναλάβει πρωτοβουλία που θα αµβλύνει το πρόβληµα, δηλαδή οι δικαιούχοι αγρότες να εισπράξουν άµεσα έστω και ένα µικρό µέρος από αυτά που όλοι αναγνωρίζουν πως δικαιούνται.

Σηµειωτέον ότι υπάρχουν περιπτώσεις αγροτών και κτηνοτρόφων που για γραφειοκρατικούς ή καθαρά τεχνικούς λόγους, αφενός δεν έχουν εισπράξει προκαταβολή του τσεκ, αφετέρουν κινδυνεύουν να µείνουν έξω και από τις πληρωµές εξισωτικών αποζηµιώσεων, ενισχύσεων για ντόπιες φυλές και βιολογική παραγωγή ή ακόµα και από προγράµµατα απονιτροποίησης.

Πηγή: agronews

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.