Μουσείο Τυπογραφείας

Μαθητές φύτεψαν δέντρα σε πρώην χωματερή στις Καλύβες

Με ιδιαίτερη επιτυχία και σημαντική παρουσία εκατοντάδων μαθητών στα πλαίσια του προγράμματος «Νοιάζομαι και δρω» του Ιδρύματος Λαμπράκη και με αφορμή τη σχολική εβδομάδα εθελοντισμού, ο Δήμος Αποκορώνου σε συνεργασία με τέσσερα σχολεία του νομού μας πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη 3 Απριλίου εθελοντική δεντροφύτευση με σκοπό την εξυγίανση, τον καθαρισμό και τον εξωραϊσμό πρώην χωματερής στην περιοχή των Καλυβών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου.

Στη δράση συμμετείχαν συνολικά 170 παιδιά από το Γυμνάσιο Βάμου, το 2ο Γυμνάσιο Χανίων, το Γυμνάσιο Πλατανιά και το Μουσικό Γυμνάσιο Θερίσου. Όπως είναι γνωστό ο Δ. Αποκορώνου τα τελευταία χρόνια έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην προσπάθεια για περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς και κυρίως των μαθητών , όπως επίσης έχει εξυγιάνει μεγάλο αριθμό αυθαίρετων χωματερών στην ευρύτερη περιοχή του Αποκόρωνα. Στόχος ήταν να διδαχθούν τα παιδιά τις έννοιες του εθελοντισμού, και του ενεργού πολίτη καθώς επίσης να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα περιβάλλοντος και να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση. Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί καθήκον όλων μας και επιτάσσει την ενεργεί συμμετοχή των συμπολιτών μας .Τέτοιες κινήσεις εθελοντισμού κοινωνικής προσφοράς, με την συμμετοχή όλων μας, είναι η βασική προϋπόθεση για την εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής

1 σχολιο

  • [Ντάμπου Μαρία, Στάμου Μαρία] ~ ~ ~ Απάντηση

    Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την οργάνωση και τον συντονισμό του Δήμου Αποκορώνου σχετικά με τη δεντροφύτευση της 3ης Απριλίου.
    Το σχολείο μας, το Μουσικό Σχολείο Θερίσου, υπό τη συνοδεία μας συμμετείχε στη δράση μάζι με άλλες 3 σχολικές μονάδες. Συνολικά συμμετείχαν 150 μαθητές. Με έκπληξη συνειδητοποιήσαμε ότι τα προς δεντροφύτευση φυτά ήταν μόλις 7(!) σε μια πολύ μικρή έκταση για τον αριθμό των συμμετεχόντων. Η ανταπόκριση λοιπόν του δήμου, παρά τον ενθουσιασμό και την κινητοποίηση των μαθητών, ήταν κατώτερη των προσδοκιών.
    Ας γίνει κατανοητό από όλους ότι καμία εθελοντική δράση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την επαρκή στήριξη των αρμοδίων αρχών. Ειδάλλως, ελλοχεύει ο κίνδυνος της απογοήτευσης και της ματαίωσης των εθελοντών!

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.