Μουσείο Τυπογραφείας

Μαρτυρικά χωριά και επίσημα Κοντομαρί και Καλλικράτης

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 2 Απριλίου το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο αναγνωρίζονται και επίσημα ως μαρτυρικά χωριά το Κοντομαρί του Δήμου Πλατανιά και ο Καλλικράτης Σφακίων.

Η αναγνώριση των δύο χωριών, που γνώρισαν την ναζιστική θηριωδία ως μαρτυρικών τόπων αποτελούσε πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Με το ίδιο Προεδρικό Διάταγμα αναγνωρίζονται επίσης ως μαρτυρικά χωριά η τοπική κοινότητα Ερμακιάς της δημοτικής ενότητας Αγίας Παρασκευής του Δήμου Εορδαίας Νομού Κοζάνης, η τοπική κοινότητα Ηλιοχωρίου της δημοτικής ενότητας Τύμφης του Δήμου Ζαγορίου Νομού Ιωαννίνων, η τοπική κοινότητα Λεπτοκαρυάς Ζαγορίου της δημοτικής ενότητας Τύμφης του Δήμου Ζαγορίου Νομού Ιωαννίνων, η τοπική κοινότητα Βοβούσης της δημοτικής ενότητας Βοβούσης του Δήμου Ζαγορίου Νομού Ιωαννίνων, ο οικισμός Μελάνθιο της τοπικής κοινότητας Μελανθίου του Δήμου Άργους Ορεστικού Νομού Καστοριάς και ο οικισμός Νίκη της τοπικής κοινότητας Μελανθίου του Δήμου Άργους Ορεστικού Νομού Καστοριάς.

Δείτε το Προεδρικό Διάταγμα εδώ

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.