Μουσείο Τυπογραφείας

Μαγειρεύοντας στην Ο.Α.Κ.!

Μόλις κυκλοφόρησε ο νέος Τόμος Μαγειρεύοντας στην ΟΑΚ (Cooking at the OAC), από τις εκδόσεις του Ιδρύματος και με την χορηγία του Δήμου Πλατανιά.
Οπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, ο συγκεκριμένος  Τόμος αποτελείται από τον Πρόλογο, τον Χαιρετισμό του Επισκόπου, το Κεφάλαιο Η διατροφή στη Βίβλο, το κυρίως μέρος με τις Κρητικές συνταγές και ολοκληρώνεται με το επίσημο κείμενο της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, με θέμα: Η σπουδαιότητα της νηστείας και η τήρηση αυτής σήμερον.
Πιο αναλυτικά, στον Πρόλογο αναφέρεται πως, «η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ουσιαστική προσέγγιση και αντιμετώπιση των ποικίλων κοινωνικών προβλημάτων, μέσω του διαλόγου και του συμποσιακού χαρακτήρα της», ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, στον Χαιρετισμό του, τονίζει τον συμποσιακό χαρακτήρα του “συμφιλοσοφείν” στην ΟΑΚ! «Οι σύνεδροί μας», σημειώνει ο Σεβασμιώτατος, «“ακούν” τις μυρουδιές της φύσης και των εδεσμάτων, πρωτίστως όμως βλέπουν ο ένας τον άλλον “πρόσωπο προς πρόσωπο”. Η πραγματικότητα αυτή είναι μία συνεχής κοινωνία προσώπων, με όσα οι άνθρωποι της κουζίνας ετοιμάζουν με σεβασμό στον άνθρωπο και στο φυσικό περιβάλλον».
Ο Τόμος είναι μεταφρασμένος και στην αγγλική γλώσσα από την επιστημονική Συνεργάτιδα του Ιδρύματος, Εμμανουέλα Λαρεντζάκη και διατίθεται από την ΟΑΚ.

Maria Orfanoudaki

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.