Μουσείο Τυπογραφείας

Λύση με ενοικίαση ξενοδοχείου;

Κάλεσμα προς τη χανιώτικη κοινωνία, τα εργατικά σωματεία και τους συλλόγους, να συμπαρασταθούν στον αγώνα για να δοθεί μόνιμη λύση στο στεγαστικό πρόβλημα των φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης που φέτος έχει θέσει σε κίνδυνο τις σπουδές 100 παιδιών, ζητά ο Ενιαίος Σύλλογος Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης.

Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη προκειμένου να ζητηθεί από την Περιφέρεια να ενοικιαστεί ένα ξενοδοχείο για να μείνουν οι φοιτητές που -ενώ πληρούν τα κριτήρια- δεν χωράνε στην εστία και δεν έχει την οικονομική δυνατότητα το Πολυτεχνείο να τους χορηγήσει επίδομα στέγασης.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν εκπρόσωποι του Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης τόνισαν πόσο επιτακτικό είναι να δοθεί μια λύση στο στεγαστικό πρόβλημα καθώς ολοένα και περισσότερες οικογένειες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις των σπουδών μακριά από το μέρος διαμονής τους.
«Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε στο Πολυτεχνείο Κρήτης μια οξυμένη κατάσταση με πολλούς φοιτητές να μην μπορούν να στεγαστούν στην Εστία ή να μην λαμβάνουν κάποιο επίδομα ενοικίου», τόνισε από τον Ενιαίο Σύλλογο Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης ο Γιώργος Τζίμας ενώ κατήγγειλε τη στάση της Πρυτανείας λέγοντας ότι «προφανώς δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί στις εντολές του Υπουργείου και αρνείται να δώσει ένα κονδύλι για να καλύψει όλες τις ανάγκες».
«Εμείς καλούμε όλους τους φοιτητές και την κοινωνία των Χανίων, σωματεία, συλλόγους, συνελεύσεις γειτονιών και όσους φορείς μπορούν να σταθούν στο πλάι μας κι από τη μεριά μας θα χρησιμοποιήσουμε ακόμα και οξυμένες μορφές πάλης για να μπορέσουν να μείνουν τα παιδιά στα Χανιά», πρόσθεσε, ενώ ο  γραμματέας του Συλλόγου Φώτης Ζωντανός υπογράμμισε ότι είναι τραγικό να πετιούνται φοιτητές έξω από την Εστία. «Εμείς κάναμε κινήσεις καθώς βλέπαμε το πρόβλημα από το 2011. Είναι τραγικό οι φοιτητές που δεν έχουν λεφτά να μην μπορούν να σπουδάσουν», επεσήμανε και συμπλήρωσε ότι ειδικά στα περιφερειακά εκπαιδευτικά Ιδρύματα χρειάζεται να δίνονται περισσότερα κονδύλια για δωρεάν σίτιση και στέγαση καθώς οι φοιτητές καλούνται να επωμιστούν μεγαλύτερα έξοδα.
«Καλούμε όλο τον χανιώτικο λαό που ξέρει πόσο δύσκολο είναι να σπουδάσει παιδιά σε άλλες πόλεις να μας στηρίξει και να πάρουν αποφάσεις σωματεία, εμπορικοί και αγροτικοί σύλλογοι, θέτοντας τα αιτήματα για τα οποία παλεύουμε», τόνισε το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Στράτος Κουτρουλάκης και πρόσθεσε: «Πρέπει να καλυφθούν και οι 262 αιτήσεις που έχουν γίνει για στέγαση και όσοι δεν μπαίνουν στην Εστία, δηλαδή πέραν των 78 ατόμων, να δοθεί επίδομα ενοικίου για να μην εγκαταλείψουν τις σπουδές τους».
Καταλήγοντας οι εκπρόσωποι του Συλλόγου αναφέρθηκαν και στη «μόνιμη λύση του προβλήματος» που είναι η παραχώρηση του παλιού ψυχιατρείου από το Υπουργείο Υγείας ώστε να στεγαστούν οι φοιτητές.

ΨΗΦΙΣΜΑ
Σε ψήφισμά του Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών τονίζεται ότι «τραγικές είναι οι εξελίξεις στο θέμα της στέγασης των φοιτητών στα Χανιά μετά και την τελευταία απόφαση της Συγκλήτου στις 4/12/2013 να στεγαστούν 78 φοιτητές στην Εστία και μόνο 82 να πάρουν επίδομα ενοικίου, από τους 262 δικαιούχους συνολικά».
Ο Σύλλογος ζητά: «Να παραχωρηθεί άμεσα το παλιό ψυχιατρείο στο Πολυτεχνείο Κρήτης για να γίνει εστία. Να δοθεί τώρα κονδύλι για την άμεση ανακαίνιση του παλιού ψυχιατρείου, ώστε να είναι έτοιμο μέχρι τον Ιούνιο του 2014.
Κονδύλι για επίδομα ενοικίου, είτε ενοικίαση ξενοδοχείου στους φοιτητές που δεν θα μπουν στην Εστία και δεν θα πάρουν επίδομα ενοικίου».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.