Μουσείο Τυπογραφείας

Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Νεκταρίου

Ο εορταζόμενος Ιερός Ναός του Αγίου Νεκταρίου θεμελιώθηκε το έτος 1962 πριν ακόμα τον ανακηρύξουν Άγιο και αποτελεί τον πρώτο Ναό του σε ολόκληρο τον κόσμο. Πρωτεργάτρια για να κτιστεί η εκκλησία υπήρξε η ευλαβής χριστιανή μακαριστή εδώ και πολλά χρόνια, Μαρίκα Κουφάκη της οποίας η προσφορά θα μείνει γραμμένη με χρυσά γράμματα στα εκκλησιαστικά δρώμενα του Νομού μας.
Από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής άρχισαν να προσέρχονται οι προσκυνητές στον περικαλλή εορταζόμενο Ιερό Ναό του Αγίου στα Παχιανά για ν’ ανάψουν στη χάρη του ένα κερί, ενώ αρκετοί κρατούσαν τάματα εκπληρώνοντας την υπόσχεση τους στον Άγιο.

Ανήμερα του Σαββάτου τελέστηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου και μετά τις 11 το πρωί έγινε η λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου και αντιγράφου της Αγίας Εικόνας της Παναγίας Τιχβίν της Ρωσίας που έφεραν από της Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.