Μουσείο Τυπογραφείας

Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Νεκταρίου

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στα Χανιά ο  Ιερός Ναός του Αγίου Νεκταρίου στα Παχιανά. Ανήμερα του Σαββάτου τελέστηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου και μετά τις 11 το πρωί έγινε η λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου.
Με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε  η εορτή του Αγίου Νεκταρίου και στην Κάτω Σούδα (φωτ),, στον ομώνυμο μεγαλοπρεπή Ναό που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του. Την παραμονή, στην ακολουθία του Εσπερινού προεξήρχε ο πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός Λιονάκης. Το Σάββατο κατά την ημέρα της εορτής, της λατρευτικής συνάξεως προεξήρχε ο θεολόγος, ιστορικός και συγγραφέας, πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Βλαβογιλάκης, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνος του Αγίου στους δρόμους της Κάτω Σούδας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.