Μουσείο Τυπογραφείας

Κρίσιμη συνάντηση Ιεραρχών της Κρήτης με τον Κ. Γαβρόγλου

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης θα έχει την Κυριακή 25 Νοεμβρίου ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας η συνάντηση με τους Μητροπολίτες και τον νομικό σύμβουλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα.

Ένα δεκαπενθήμερο μετά την έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης και με φόντο και τις αντιδράσεις των Κληρικών του νησιού, Ιεράρχες μεταβαίνουν στην Αθήνα για τη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, σε μια προσπάθεια να ξεκαθαριστούν τα “γκρίζα” σημεία της συμφωνίας που ανακοίνωσαν σε κοινές τους δηλώσεις ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να αμβλύνει τις εντυπώσεις όσον αφορά το θέμα της μισθοδοσίας των Κληρικών και της εκκλησιαστικής περιουσίας με τον Κώστα Γαβρόγλου να αναλαμβάνει – αντί του πρωθυπουργού – να συναντήσει τόσο Αντιπροσωπεία Ιεραρχών του Οικουμενικού Πατριαρχείου όσο και της Εκκλησίας της Κρήτης. Στο τραπέζι των συζητήσεων τίθεται και το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης, με την κυβέρνηση να επιμένει, όπως όλα δείχνουν, στην προσθήκη περί “θρησκευτικής ουδετερότητας” στο άρθρο 3 του Συντάγματος.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.