Μουσείο Τυπογραφείας

Κρατική αδιαφορία

Κύριε διευθυντά,
ας πούμε ότι δεν υπήρχε στον κόσμο η Αμερική. Ε, και τι έγινε, δεν υπήρχε Αμερική.
Ας πούμε ακόμα ότι δεν υπήρχε Σουηδία, Γερμανία, Ολλανδία, Αυστραλία. Ε, και τι έγινε, έσταξε του γαϊδάρου η ουρά· ούτε γάτα, ούτε ζημιά.
Φανταστήκατε όμως ποτέ αν δεν υπήρχε Ελλάδα, τι δεν θα υπήρχε στον κόσμο;
Δεν θα υπήρχε Ιπποκράτης, δεν θα υπήρχε Ασκληπιός, δεν θα υπήρχε Σωκράτης, δεν θα υπήρχε Αριστοτέλης και τόσοι άλλοι, δεν θα υπήρχαν Ολυμπιακοί αγώνες, δεν θα υπήρχε Ακρόπολη και Παρθενώνας, δεν θα υπήρχε σήμερα Ευρώπη, δεν θα υπήρχε Δημοκρατία. Μπορούμε να γεμίσουμε κόλλες χαρτί, τι δεν θα υπήρχε στον κόσμο αν δεν υπήρχε η Ελλαδάρα μας.
Ε, αυτή την Ελλάδα, ορισμένοι θέλουν ή προσπαθούν να την εξευτελίσουν ή την εξευτελίζουν, με την αδιαφορία τους, με την ανευθυνότητά τους, που ίσως πίσω από αυτά κρύβονται τα συμφέροντα της μιζούλας και της αρπαχτής. Αλλη εξήγηση δεν μπορούμε να δώσουμε για το θέμα που θα αναφερθώ.
Πριν δεκαεπτά (17) χρόνια στο Μόναχο της Γερμανίας, στην περιοχή Berg Am Laim Δήμος Μονάχου, ο Δήμος δώρισε στη σχολική κοινότητα τεράστιο χώρο οικοπέδου για την ανοικοδόμηση ελληνικού σχολείου, Δημοτικό και Λύκειο. Εμείς, θα πληρώναμε το 10% και το 90% θα το επιβαρυνόταν  ο δήμος Μονάχου. Η ανοικοδόμηση έφθασε μέχρι το σκελετό του κτηρίου και ως διά μαγείας σταμάτησαν οι εργασίες.
Δύο βουλευτές Γερμανοί, επισκέφθηκαν πολλές φορές τα αρμόδια Υπουργεία της Ελλάδος, χωρίς να βρουν άκρη. Σήμερα, ύστερα από 17 χρόνια, ο σκελετός των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σαπίζει. Σταματήσαμε περαστικούς γείτονες και ρωτήσαμε, πήραμε εξευτελιστική και ταπεινωτική απάντηση. Μας είπαν ότι «δεν είσαστε ικανοί ούτε το 10% της δαπάνης να πληρώσετε για το σχολείο σας».
Μάς ανήκει το… χρυσό μετάλλιο στα σκάνδαλα και τις μίζες. Ευθύνονται και οι 300 του ελληνικού Κοινοβουλίου, που περιφέρονται στα τηλεοπτικά κανάλια και μπουρδολογούν και καμαρώνουν σαν τα γύφτικα σκεπάρνια, χωρίς ίχνος ευαισθησίας και ενδιαφέρον για τους απόδημους Ελληνες.
Μας βλέπουν σαν “συνάλλαγμα”, μάς θεωρούν υποδεέστερους Ελληνες, όμως εμείς τους πληροφορούμε ότι όταν ήλθαμε εδώ, στις αποσκευές μας φέραμε την Ελλάδα, την Ορθοδοξία, τον Πολιτισμό μας, τη φιλοξενία, το φιλότιμο. Και οι κύριοι που υποτίθεται ότι θέλουν το καλό της πατρίδας μας, μάς εκθέτουν, μάς ταπεινώνουν, μας εξευτελίζουν.

Λιονάκης Εμμανουήλ
Μόναχο,
Πρασσές Χανίων

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.