Μουσείο Τυπογραφείας

Κορωνοϊός και τουρισμός

Το σήμα για την επανεκκίνηση του τουρισμού δόθηκε μετά τις προχθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού και των αρμόδιων υπουργών.
Μόνο που, όπως ανακοινώθηκε, οι τουρίστες θα έρχονται χωρίς τεστ και χωρίς καραντίνα. Προφανώς, το να πας διακοπές και να βρεθείς σε… καραντίνα, δεν γίνεται. Οσο για τα τεστ, ακόμα και αν γινόταν δεν σημαίνει πως απαραιτήτως θα εντοπιζόταν κρούσμα.
Ας θυμηθούμε τι είχε πει στις 15 Μαΐου ο καθηγητής Σ. Τσιόδρας (φωτ.):
«Το τεστ (αντισωμάτων) μπορεί να κάνει 20 ημέρες να γίνει θετικό και υπάρχει η πιθανότητα αυτήν την στιγμή να είμαι αρνητικός με ένα τεστ αντισωμάτων ανάλογα με το ποια ημέρα της νόσου βρίσκομαι, ανάλογα με την ποιότητα του τεστ».
Επομένως, δικαιολογημένα ανησυχεί αρκετός κόσμος για τυχόν εμφάνιση νέων κρουσμάτων μέσα από την άφιξη επισκεπτών.
«Τόσο καιρό με την καραντίνα και τα μέτρα, δυσκολευτήκαμε αλλά αποφύγαμε τα χειρότερα. Τώρα, διατηρούν για τον πληθυσμό περιορισμούς αλλά επιτρέπουν την ελεύθερη άφιξη επισκεπτών», λένε αρκετοί.
Προχθές ο υπουργός Τουρισμού ανέφερε πως σε 1η φάση θα υπάρχει απελευθέρωση στην είσοδο επισκεπτών από χώρες με καλά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά.
Αυτό όμως αρκεί;
Φυσικά ευχόμαστε να έρθει κόσμος, να απολαύσει τις διακοπές του και να δοθεί ανάσα στην τοπική οικονομία. Αλλά ταυτόχρονα η πολιτεία οφείλει να διασφαλίσει τη δημόσια Υγεία.

2 Σχόλια

  • [Γιώργος Κιαγιάς] ~ ~ ~ Απάντηση

    Είχα γράψει στον κ. Μητσοτάκη σχετικά με το μοριακό τεστ, που είναι ασφαλές: Αγαπητέ Κύριε Μητσοτάκη, ελπίζω να επιμείνει η Ελλάδα στο τεστ γι’ αυτούς που θα έρχονται στην Ελλάδα. Πως κάποιος μπορεί να γίνει φορέας και τις τελευταίες 72 ώρες πριν την αναχώρηση του, δεν είναι λογικό επιχείρημα κατά του τεστ. Πρώτον είναι απίθανο να συμβεί αυτό, αλλά και αν συμβεί θα είναι σπάνιο και το τεστ πάλι θα μειώνει τον αριθμό ανθρώπων με ιό που θα ταξιδέψουν προς Ελλάδα, δραματικά. Δεύτερον όποιος βγει αρνητικός 72 ώρες πριν, δεν θα διακινδυνέψει να κολλήσει στο μικρό διάστημα που παραμένει ως το ταξίδι του και να βρεθεί άρρωστος σε μια ξένη χώρα, άλλωστε πρέπει να επισημανθεί αυτό στους ταξιδιώτες που έρχονται, να προσέχουν τις 72 ώρες μετά το τεστ ιδιαίτερα γιατί μπορούν και να περάσουν τις διακοπές τους σε καραντίνα αν παρουσιαστούν θετικοί εδώ. Επίσης, αν εμείς επιμείνουμε στο τεστ και οι άλλοι τουριστικοί προορισμοί όχι, τότε θα φανούμε εμείς να συνεχίζουμε να προστατεύουμε από την επιδημία πιο καλά από τους άλλους. Και στο αεροπλάνο που θα έχουν περάσει και οι άλλοι επιβάτες από τεστ θα μπει ο ταξιδιώτης προς την Ελλάδα με λιγότερη επιφύλαξη, και μάλιστα δικαιολογημένα. Την λογική, στην ζωή γενικά, πρέπει να την ακολουθούμε άσχετα από το αν το κάνουν οι άλλοι, που ίσως έχουν και διαφορετικούς σκοπούς.
    Με πολύ μεγάλη εκτίμηση! Γιώργος Κιαγιάς από τα Χανιά.
    Δύο μέρες μετά είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πως η Ελλάδα θα ζητάει τεστ. Άλλες δύο μέρες μετά είπε πως η Ευρώπη δεν το θεωρεί αναγκαίο και πρακτικό να γίνονται τεστ και έτσι θα προσαρμοστεί και η Ελλάδα στην κοινή γραμμή και δεν θα τα ζητάει.

  • [Γεράσιμος Χανιώτης] ~ ~ ~ Απάντηση

    Κάπως μπερδεμένα τα γράφετε. Σας άκουσε τελικά ο κ. Μητσοτάκης ή όχι;

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.