Μουσείο Τυπογραφείας

Κινητοποίηση στη Δημοτική Αγορά για τη λήψη μέτρων για τους πληγέντες από τη θεομηνία

Την λήψη άμεσων μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων από την τελευταία θεομηνία ζήτησαν συνδικάτα και σύλλογοι που διαδήλωσαν το απόγευμα της Πέμπτης στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

«Οι καταστροφές είναι μεγάλες. Έχει καταστραφεί το αρδευτικό και υδρευτικό δίκτυο και όλες οι υποδομές που υπήρχαν στο χωριό», σημείωσε ο αγρότης από το Πλατανιά Κώστας Παπαδοκωνσταντάκης και πρόσθεσε ότι ολόκληρες καλλιέργειες κατέληξαν στη θάλασσα.
«Ενώ έχουν περάσει πάνω από 15 μέρες από τις καταστροφές το Υπουργείο προσπαθεί να γενικεύσει το θέμα και να μην αποζημιώσει εκεί που πρέπει», τόνισε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μανούσος Σταυριανουδάκης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να παρουσιάσει ένα «προεκλογικό μανιφέστο».
Η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Χανίων Κατερίνα Νικολοπούλου υπογράμμισε ότι χρειάζονται άμεσα μέτρα αποκατάστασης των πληγέντων και τόνισε ότι η τοπική διοίκηση θα πρέπει να λάβει μέτρα έτσι ώστε παρόμοιες καταστροφές να αποφευχθούν στο μέλλον. «Πρέπει να μπει στο επίκεντρο ο άνθρωπος κι οι ανάγκες του κι όχι το επιχειρηματικό κέρδος», ανέφερε, ενώ ο πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού Ιωσήφ Αποστολάκης σημείωσε ότι υπάρχουν ακόμα ξεχασμένοι από τις Αρχές άνθρωποι που έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές. Επίσης, τόνισε ότι θα πρέπει να δοθεί βοήθεια και λύσεις όχι μόνο σε ό,τι έχει να κάνει με τον τουρισμό αλλά και σε σχέση με τις ανάγκες των πολιτών.
Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Φώτης Ρηγανάκος σημείωσε ότι ο λαός θα πρέπει να διεκδικήσει πέρα από την άμεση αποζημίωση των πληγέντων και την αποκατάσταση των ζημιών, λαϊκές υποδομές, έργα αντισεισμικής και αντιπλημμυρικής προστασίας και ασφαλείς δρόμους, ενώ ο εκτελεστικός γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Γιώργος Πατεράκης ανέφερε ότι θα πρέπει να αποκατασταθούν οι ζημιές, να αποζημιωθούν οι παραγωγοί και να εκτελεστούν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας ώστε να μην υπάρξουν ξανά ανάλογες καταστροφές.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στα “Χανιώτικα νέα” της Παρασκευής

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.