Μουσείο Τυπογραφείας

Κινητοποίηση για 74χρονη που απειλείται με έξωση

Στο πλευρό μιας 74χρονης Ρεθυμνιώτισσας που απειλείται με έξωση από την οικία της στο Ατσιπόπουλο βρέθηκαν χθες μέλη του Σωματείου Αλληλοβοήθειας Οφειλετών νομού Ρεθύμνου (ΣΑΟΡ) αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν η ηλικιωμένη να χάσει την περιουσία της.
Πρόκειται για τη συνταξιούχο Φαρμακοποιό Τερέζα Νησιανάκη, η οποία βλέπει πλέον την πρώτη και μοναδική κατοικία της να κινδυνεύει και βρίσκεται στα 74 χρόνια της αντιμέτωπη με μια έξωση, αφού το σπίτι της βγήκε σε πλειστηριασμό και πλέον η τράπεζα της ζητά να το εγκαταλείψει άμεσα.
Η ίδια όταν διατηρούσε φαρμακείο είχε πάρει δάνειο από την τράπεζα με στόχο να επενδύσει στην επιχείρησή της και αποπλήρωνε τα χρέη της χωρίς προβλήματα και μάλιστα με μια υψηλή μηνιαία δόση, όπως ανέφερε. Ωστόσο, όταν πλέον συνταξιοδοτήθηκε βρέθηκε στη δίνη των περικοπών και των πενιχρών εισοδημάτων, με αποτέλεσμα να μην μπορεί έκτοτε να εξυπηρετεί το δάνειό της με οφειλή που ανέρχεται σήμερα σε περίπου 50 χιλιάδες ευρώ, όπως ανέφερε η ίδια. Η κατοικία των 79 τετραγωνικών μέτρων στο Ατσιπόπουλο όπου διαμένει μόνη της, βγήκε πριν από καιρό σε πλειστηριασμό και έτσι σήμερα η ηλικιωμένη ζει τον εφιάλτη, περιμένοντας από μέρα σε μέρα να της χτυπήσει την πόρτα ο δικαστικός επιμελητής συνοδεία της Αστυνομίας προκειμένου να της επιδώσει την εντολή έξωσης.

Τ. ΝΗΣΙΑΝΑΚΗ: ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ

Η ίδια σε δηλώσεις της χθες έξω από την κατοικία της όπου μέλη του ΣΑΟΡ είχαν συγκεντρωθεί προκειμένου να αποτρέψουν την εξέλιξη αυτή, ανέφερε πως βρίσκεται σε δύσκολη θέση καθώς η σύνταξή της, αν χάσει το σπίτι της, δεν επαρκεί για να μισθώνει κάθε μήνα ένα ακίνητο. Η ίδια ανέφερε πως έκανε προσπάθεια, μέσα από αίτημά της προς την τράπεζα, το οποίο όμως δεν έγινε δεκτό. Συγκεκριμένα ανέφερε:
«Εγώ έκανα εγγράφως ένα αίτημα προς την τράπεζα να με αφήσουν να μένω στο σπίτι και να τους πληρώνω ένα μίσθωμα. Πέρασε από επιτροπή και το απέρριψαν. Πλέον, είναι δύσκολα τα πράγματα, δυσκολεύομαι πάρα πολύ και ο κίνδυνος να ανοίξω την πόρτα μου και να δω έναν δικαστικό επιμελητή είναι υπαρκτός. Το δάνειο δεν είναι πάνω από 50 χιλιάδες. Στην αρχή πλήρωνα αλλά απ’ όταν βγήκα στην σύνταξη τα πράγματα έγιναν όπως έγιναν και δεν μπορούσα να πληρώνω. Τώρα ζητάνε άμεσα την έξωσή μου από το σπίτι. Αυτό είναι άδικο, ούτε ένα ζώο δεν πετάνε έτσι έξω» ανέφερε η κ. Νησιανάκη.
Σε ό,τι αφορά τη συμπαράσταση στη δύσκολη στιγμή της από τα μέλη του ΣΑΟΡ η ίδια ανέφερε: «Τους ευχαριστώ μέσα από την ψυχή μου και την καρδιά μου γιατί αν δεν ήταν όλοι αυτοί οι άνθρωποι εγώ δεν θα μπορούσα να σταθώ. Τον ΣΑΟΡ τον ευχαριστώ γιατί επιτελούν έργο».

Ζ. ΚΛΑΔΟΣ: ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ
Ο πρόεδρος του ΣΑΟΡ κ. Ζαχαρίας Κλάδος υπογράμμισε σε δηλώσεις του πως το Σωματείο μόλις ενημερώθηκε για την εντολή έξωσης, έστειλε επιστολή γνωστοποίησης προς κάθε αρμόδιο στην οποία έκανε λόγο μεταξύ άλλων για το αναφαίρετο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του κάθε έλληνα στη στέγασή του.
Παράλληλα τα μέλη του ΣΑΟΡ ξεκαθάρισαν πως δεν θα επιτρέψουν μια τέτοια «απάνθρωπη συμπεριφορά από πλευράς της τράπεζας» όπως τόνισε ο κ. Κλάδος και πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε μπροστά στην απάνθρωπη συμπεριφορά των τραπεζικών ιδρυμάτων. Έχουμε μπροστά μας μια 74χρονη μόνη στην οποία δόθηκε η εντολή να φύγει από το σπίτι της. Ήρθα εδώ όταν το πληροφορήθηκα προ ημερών, η κ. Τερέζα έκλαιγε και έτρεμε. Πήραμε την πρωτοβουλία σαν ΣΑΟΡ βάσει του καταστατικού και αυτού υπέρ του οποίου έχουμε ταχθεί και έχουμε διακηρύξει να στείλουμε άμεσα επιστολή γνωστοποίησης. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επιτρέψουμε αυτή η γυναίκα να βρεθεί στον δρόμο. Σε καμία περίπτωση οποιοδήποτε κι αν είναι το τίμημα και το κόστος».
Όπως ανέφερε μάλιστα πρόκειται για τη δεύτερη περίπτωση έξωσης που ο ΣΑΟΡ πασχίζει να αποτρέψει αφού όπως τόνισε ο κ. Κλάδος: «Ο ΣΑΟΡ τέσσερα χρόνια έχει αποτρέψει πολλούς πλειστηριασμούς. Μπορείτε να φανταστείτε αν είχαν γίνει τελικά από 200 έως 400 πλειστηριασμοί πως θα είχαμε σωρεία εξώσεων. Εμείς σαν ΣΑΟΡ είμαστε δίπλα στον καθένα που έχει πρόβλημα. Εμείς μνημόνια δεν υπογράψαμε, δεν συναινούμε σε αυτήν την οικονομική κατάκτηση, ούτε σε αυτά που υπογράφουν οι εγχώριοι υποτακτικοί τους, δηλαδή οι κυβερνήσεις διαδοχικά, γιατί άλλα μας είπαν και άλλα μας έδειξαν. Η γη μας θα μείνει στα χέρια των Ελλήνων και των Κρητικών».
Ο Αντιπρόεδρος του ΣΑΟΡ κ. Μανώλης Σταγογιάννης έστειλε μήνυμα ζητώντας από τους έλληνες πολιτικούς να βάλουν άμεσα τέλος στις πολιτικές που εφαρμόζονται εις βάρους του λαού, ενώ σε ό,τι αφορά τη δράση του ΣΑΟΡ τόνισε: «Η κάθε ελληνική οικογένεια να ξέρει ότι δεν είναι μόνη της. Έχουν αυτοκτονήσει τόσοι άνθρωποι που βρέθηκαν στη θέση αυτή, νομίζοντας πως δεν έχουν κανέναν δίπλα τους. Θα είμαστε δίπλα τους μέχρι το τέλος. Κανείς δεν είναι μόνος του».
Από την πλευρά του ο γραμματέας του ΣΑΟΡ κ. Χρήστος Παντρεμμένος σε δηλώσεις του επεσήμανε: «Το Σωματείο από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα προσφέρει βοήθεια και αλληλεγγύη στους συμπολίτες μας και σε όλους τους Έλληνες. Μέσα από το καταστατικό του δίνουμε καθημερινά τη μάχη για να σταθούμε στα πόδια μας. Όλα όσα γίνονται χωρίς εμάς για εμάς και τις τύχες μας που τις καθορίζουνε κάποιοι άλλοι έξω από δω με ντόπιους συνεργάτες, δεν θα τα αφήσουμε να περάσουν σε καμία περίπτωση».
Ο πρόεδρος του ΣΑΟΡ κ. Κλάδος πάντως σχολίασε μεταξύ άλλων τα όσα ανέφερε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννης Στουρνάρας σε ό,τι αφορά τον χρονικό ορίζοντα για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων κόκκινων δανείων και τόνισε: «Εδώ παίζεται ένα σοβαρό παιχνίδι, μια μεγάλη προδοσία για τον ελληνικό λαό και μια μεγάλη κοροϊδία. Οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν όταν τα κόκκινα δάνεια ήταν στα 77 με 80 δις και πήραν 260 δις. Δεν έχει εξηγήσει κανείς στον ελληνικό λαό για το που πήγαν τα 260 δις. Ο κ. Στουρνάρας τόνισε προχθές ότι χτυπάει καμπανάκι για τα κόκκινα δάνεια όταν οι τράπεζες έχουν πάρει 260 δις στις πλάτες του λαού».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.