Μουσείο Τυπογραφείας

Και μετά τι;

«Είμαι αντιδεξιός όμως είμαι και αντί ΣυΡιζΑ αλλά δεν ξέρω το γιατί».
Αγνωστου

Στο δρόμο με βρήκε και μου μίλησε, και μου είπε αυτά τα λόγια χωρίς να τον γνωρίζω «ύβριν χρη σβεννύναι μάλλον ή πυρκαϊήν» μας λέει ο σκοτεινός μας πρόγονος του απαντώ .
Δηλαδή μου λέει; Δεν σε καταλαβαίνω.
Την αλαζονεία να σβήνεις πρώτα και μετά την πυρκαγιά. Είναι απόφθεγμα του προσωκρατικού φιλοσόφου Ηρακλείτου του λέω.
Αυτό είναι γιατρέ, παίρνει αμέσως θάρρος.
Αλλά αυτοί δεν έσβησαν ούτε την αλαζονεία ούτε την πυρκαγιά μου λέει.
Ξέρεις τι σκέφτομαι; Την έχουν πατήσει κι άλλοι κι άλλοι… δεν ξέρω τι παθαίνει ο άνθρωπος, αλλά όταν πάρει εξουσία τρελαίνεται και νομίζει ότι η δύναμη του θα είναι άφθαρτη.
Βεβαια του απαντώ, ξέρεις όμως γιατί; Γιατί είναι μεγάλη ικανοποίηση η εξουσία πάνω σε ανθρώπους. Είναι βέβαια μια ψυχοπολιτική προσέγγιση αλλά έχει αλήθεια μέσα της. Βέβαια μου απαντά. Οι παλιοί λέγανε καλοχαιρέτα τον πεζό όταν καβαλικέψεις για να σε χαιρετά κι αυτός όταν θα ξεπεζέψεις. Κάτι ήξεραν αυτοί παραπάνω από μας.
Αφού λοιπόν είχαμε αυτό το διάλογο, τον ρωτώ. Πώς τα βλέπεις τα πράγματα στις εκλογές; Δεν σου είπα γιατρέ; Εγώ είμαι φουλ αντιδεξιός, σχεδόν εκ γενετής που λένε. Και ξέρω τι θα κάνουν. Μας περιμένει κοινωνική βαρβαρότητα.
Ελα όμως που δεν μπορώ να ψηφίσω ΣυΡιζΑ! Νομίζω ότι έτσι θα τους κάνω χειρότερους, πιο ακατάδεχτους, πιο εγωιστές, πιο αλαζόνες και κυρίως πιο ανίκανους, ακατάλληλους και αναποτελεσματικούς.
Και τι θα κάνεις στις εκλογές τον ρωτώ. Δεν ξέρω, δεν απαντώ, μου απαντά με χιούμορ.
Φτάσαμε στο επίδικο λοιπόν. Ενα μεγάλο κομμάτι των ψηφοφόρων είναι αναποφάσιστοι. Ο ΣυΡιζΑ χάνει όχι από τις Πρέσπες ή τα υπόλοιπα στην εξωτερική πολιτική ούτε από την κοινωνική πολιτική ούτε από τα μέτρα της δημοσιονομικής πειθαρχίας. Λίγο πολύ όλοι οι Ελληνες γνωρίζουν πλέον ότι είμαστε μια πτωχευμένη χώρα, ούτε διαχειρίστηκαν ανήθικα το δημόσιο χρήμα. Στα ρουσφετάκια όμως αντιγράψανε τους άλλους.
Ομως αν δε βγει ο Τσίπρας και οι υποδέλοιποι, με συντριβή, να πουν αλήθειες ζητώντας συγγνώμη από τον λαό για τις απαράδεκτες συμπεριφορες, για το στυλ εξουσίας, Πετσιτες και κότερα κ.λπ., ειλικρινά και ανυπόκριτα, μην περιμένουν ψήφο.
Η αλαζονεία έχει όρια. Φτάσανε στην Υβρι και ο δημοκρατικός κόσμος αυτό δεν το αντέχει και δεν το ανέχεται. Είναι καιρός ακόμη… για διόρθωση γιατί το «όλοι σας και μόνος μου» έφερε τον Σύριζα σε πλήρη απομόνωση χωρίς καμία δυνατότητα συμμαχιών.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.