Μουσείο Τυπογραφείας

Καθημερινότητα μετ’ εμποδίων στην Αμπεριά

■ Πολίτες μιλούν για τους μικρούς και μεγάλους “πονοκέφαλους” που αντιμετωπίζουν

Τα “Χανιώτικα νέα” ανοίγουν τον “φάκελο” γειτονιές της πόλης, και μέσα από μια σειρά ρεπορτάζ, δίνουν τον λόγο στους πολίτες, καταγράφοντας προβλήματα που ζητούν λύση

  • Στο θέμα
των πεζοδρομίων αναφέρεται, ανάμεσα σε άλλα,
η Χρύσα.
  • Στα περιττώματα ζώων στα πεζοδρόμια αναφέρεται
η Μαρία.
  • Το θέμα αδειάσματος των κάδων απορριμμάτων
τα Σάββατα, θέτει
η Ελενα.
  • Το ζήτημα
της συγκοινωνίας για τους κατοίκους
της οδού Βρυσών θέτει
η κα Ευανθία.
  • Την έλλειψη πεζοδρομίων επισημαίνει
ο Στέφανος.

Η έλλειψη πεζοδρομίων σε αρκετά σημεία, αλλά και η απροσεξία των οδηγών που αναπτύσσουν ταχύτητα σε στενούς δρόμους, απασχολούν τους κατοίκους της Αμπεριάς.
Τόσο στην περιοχή γύρω από τα σχολεία όσο και σε γειτονιές και δρόμους, όπως η Βρυσσών, υπάρχουν μικρά καθημερινά προβλήματα τα οποία ζητούν λύση.
Το ρεπορτάζ για την Αμπεριά ξεκίνησε στην περιοχή γύρω από το σχολικό συγκρότημα.
Εκεί, συναντήσαμε τη Χρύσα η οποία αναφέρεται σε θέματα όπως τα φανάρια της Παπαναστασίου, οι οδηγοί που δεν προσέχουν (γύρω από τα σχολέια), τα -σε πολλά σημεία- ανύπαρκτα πεζοδρόμια.
«Ολοι οι δρόμοι των Χανίων θέλουν βελτίωση», αναφέρει ενώ σε ερώτησή μας, απαντά ότι η καθαριότητα είναι μέτρια αλλά όχι ανύπαρκτη.
Δίπλα της κάθεται η Μαρία, καθηγήτρια στο 4ο Γενικό Λύκειο, η οποία αναφέρεται στα περιττώματα από τα σκυλιά, «όχι μόνο τα αδέσποτα αλλά και τα δεσποζόμενα που κάνουν την ανάγκη τους στο πεζοδρόμιο μπροστά από το σχολικό συγκρότημα το οποίο έχει περίπου 400 μαθητές».
«Θεωρώ ότι κάτι πρέπει να γίνει. Τα υπολείμματα έτσι κι αλλιώς μένουν. Από τη μια είναι τα αδέσποτα αλλά από την άλλη είναι και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες», σημειώνει.
Στον ίδιο δρόμο συναντάμε την Ελενα η οποία θέτει το θέμα της αποκομιδής των απορριμάτων ειδικά κατά τα Σάββατο όταν, όπως αναφέρει, ο κάδος υπερχειλίζει.
Η ίδια τόνισε την ανάγκη να τοποθετηθούν επιπλέον κάδοι ανακύκλωσης.
Κατά το οδοιπορικό μας, συναντήσαμε και τον Κώστα ο οποίος αναφέρεται στους δρόμους και στο γεγονός ότι οι οδηγοί αναπτύσσουν ταχύτητες.
«Είναι μια γειτονιά που οδικά δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση αλλά από εκεί και πέρα νομίζω όλα καλά», σημειώνει.
Με τη σειρά της η Βούλα αναφέρεται στα περιττωματα των ζώων ενώ τονίζει την ανάγκη καλύτερων πεζοδρομίων αλλά και φωτεινής σηματοδότησης στη διασταύρωση με την Εμμ. Μουντάκη.
Συνεχίζοντας το οδοιπορικό μας περπατάμε στην οδό Βρυσών.
Εκεί, η κυρία Ευανθία μας λέει ότι υπάρχει καθαριότητα στην περιοχή, αλλά ο ένας από τους κάδους που βρίσκεται στον δρόμο θέλει αλλαγή.
Επίσης, επισημαίνει την έλλειψη πεζοδρομίων.
Ακόμα αναφέρει ότι δεν υπάρχει συγκοινωνία με αποτέλεσμα οι μεγαλύτερης ηλικίας κάτοικοι, από τη Βρυσών να διανύουν μεγάλη απόσταση για να πάρουν λεωφορείο, το οποίο παλαιότερα πήγαινε μέχρι την Εθνικής Αντιστάσεως. Θα μπορούσε, σημειώνει, τουλάχιστον μία φορά την ημέρα να περνάει το λεωφορείο από την Εθνικής Αντιστάσεως ώστε να εξυπηρετούνται οι ηλικιωμένοι.
Την έλλειψη πεζοδρομίων επισημαίνει και ο Στέφανος ο οποίος αναφέρει ότι «δεν υπάρχει ασφάλεια στη μετακίνησή μας. Ειναι ένα θέμα που κάποια στιγμή θα πρέπει να λυθεί».
Την ανάγκη καλύτερης οδικής συμπεριφοράς θέτουν δύο ακόμα κάτοικοι.
Ο Παναγιώτης αναφέρει ότι «ττο ΣΤΟΠ της Βρυσών με Εθνικής Αντιστάσεως, το οποίο δεν τηρείται από κανέναν με αποτέλεσμα να γίνονται συνέχεια ατυχήματα» ενώ η Βίκυ επισημαίνει επίσης την απροσεξία των οδηγών που κινούνται σε δρόμους της περιοχής.

1 σχολιο

  • [ΜΕΤΡΟΠΟΝΤΙΚΑΣ] ~ ~ ~ Απάντηση

    ΑΝΙΣΟΠΕΔΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ ΝΤΟΥ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.