Μουσείο Τυπογραφείας

Καθημερινότητα γεμάτη προβλήματα στα Παχιανά

» Πολίτες μιλούν στα “Χ.ν.” για τα προβλήματα της περιοχής

 • Το θέμα του υποσταθμού
στη Ζυμβρακάκηδων τονίζουν κάτοικοι της περιοχής.
 • Δρόμοι όπως η οδός Θερίσου δεν έχουν πεζοδρόμιο σε ένα μεγάλο μέρος τους, ενώ άλλοι είναι τόσο στενοί
που μόλις που μπορεί να περάσει ένας πεζός!
 • Δρόμοι όπως η οδός Θερίσου δεν έχουν πεζοδρόμιο σε ένα μεγάλο μέρος τους, ενώ άλλοι είναι τόσο στενοί
που μόλις που μπορεί να περάσει ένας πεζός!

Πεζοδρόμια, καθαριότητα, κυκλοφοριακά θέματα… η καθημερινότητα “κατατρώει” τα Παχιανά μία από τις συνοικίες της πόλης που χωρίς να βρίσκεται μακριά από το κέντρο, ωστόσο αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Αυτό επιβεβαιώνουν και οι κάτοικοι της περιοχής που μιλούν στα “Χ.Ν.”

 • «Για μένα το μεγαλύτερο πρόβλημα της περιοχής είναι ότι δεν ανοίγει η Ζυμβρκάκηδων» αναφέρει ο κ. Ανδρέας.
 • «Μένω σαράντα χρόνια στην περιοχή και ο Δήμος είναι απών!» τονίζει
ο κ. Ανδρέας.
 • Eνα καρότσι δεν μπορεί να περάσει
από τα πεζοδρόμια. Είναι στενά, είναι και στη μέση τα δέντρα που κλείνουν όλη τη δίοδο» δηλώνει
ο κ. Σήφης.
 • «Στο σταυροδρόμι της οδού Θερίσου με την οδό Παχιανών χρειάζεται φανάρι γιατί η κίνηση γίνεται και στις δύο κατευθύνσεις και καθημερινά βλέπουμε πάρα πολλά ατυχήματα» αναφέρει ο κ. Αλέξανδρος.
 • «Τα πεζοδρόμια είναι πολύ χάλια στην οδό Θερίσου αλλά και σε όλη την περιοχή των Παχιανών» λέει
η Aρτεμις.
 • «Το θέμα των πεζοδρομίων απασχολεί πολύ κόσμο της περιοχής» λέει
ο Γιάννης.
 • «Δεν χωράνε τα καρότσια, δεν μπορούν να περάσουν γιατί είναι πολύ στενά πεζοδρόμια» επισημαίνει η Νατάσσα.

«Για μένα το μεγαλύτερο πρόβλημα της περιοχής είναι ότι δεν ανοίγει η Ζυμβρακάκηδων ώστε να φύγουν τα οχήματα και να υπάρχει μια αποσυμφόρηση του κέντρου» τονίζει ο κ. Ανδρέας, που παράλληλα μας δείχνει και τον υποσταθμό στη συμβολή της Ν. Σκουλά με την Ζυμβρακάκηδων. «Κοιτάξτε ένα χάλι, τόσα χρόνια μας λένε ότι θα τον απομακρύνουν αλλά στην ίδια θέση τον βλέπουμε καθημερινά» καταλήγει.
Άλλος κάτοικος της περιοχής μας κάνει λόγο για την άσχημη κατάσταση του οδικού δικτύου όπως και για τη μείωση των θέσεων στάθμευσης στην περιοχή με αποτέλεσμα και οι ίδιοι οι κάτοικοι να μην μπορούν να αφήσουν τα αυτοκίνητα τους.
«Μένω σαράντα χρόνια στην περιοχή και ο Δήμος είναι απών! Υπάρχει σχολείο, νηπιαγωγείο στην περιοχή και δεν έχει ούτε ένα πεζοδρόμιο! Τι κόστος θα είχε ; Την ίδια ώρα τα παιδιά φεύγουν από τα σχολεία και κινδυνεύουν να τα πατήσει κανένα αυτοκίνητο» μας λέει ο κ. Ανδρέας.
Για την Aρια που εργάζεται σε καφενείο της περιοχής το πρόβλημα είναι η παραβατικότητα. «Έχουν γίνει πολλές διαρρήξεις και την παραμονή της πρωτοχρονιάς μας έκλεψαν το αυτοκίνητο» λέει.
«Ένα καρότσι δεν μπορεί να περάσει από τα πεζοδρόμια. Είναι στενά, είναι και στη μέση τα δέντρα που κλείνουν όλη τη δίοδο γιατί δεν είναι σωστά κλαδεμένα. Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα για μένα» δηλώνει ο Σήφης, που εκτιμά ότι δεν υπάρχουν έντονα προβλήματα καθαριότητας «αρκεί ο Δήμος να ελέγχει τον εργολάβο ώστε να κάνει καλή σάρωση».
«Κάντε μια βόλτα στην οδό Θερίσου και πείτε μου εσείς τι βλέπεται! Δεν υπάρχουν πεζοδρόμια και η κίνηση των πεζών είναι πολύ δύσκολη και στο σταυροδρόμι με την οδό Παχιανών χρειάζεται φανάρι γιατί η κίνηση γίνεται και στις δύο κατευθύνσεις και καθημερινά βλέπουμε πάρα πολλά ατυχήματα» αναφέρει ο κ. Αλέξανδρος. Στην οδό Θερίσου είναι μόνιμη κάτοικος και η Αρτεμις. «Ο δρόμος έχει πολύ κίνηση και τα οχήματα κινούνται με μεγάλες ταχύτητες, ενώ την ίδια ώρα τα πεζοδρόμια είναι πολύ χάλια, είναι μικρά, έχουν δέντρα στη μέση με αποτέλεσμα οι μητέρες με τα καροτσάκια, τα μικρά παιδιά να δυσκολεύονται πάρα πολύ» τονίζει.
Λίγα μέτρα πιο κάτω συναντάμε ένα mini market. Ο ιδιοκτήτης κ. Γιάννης μας σημειώνει πως «το θέμα των πεζοδρομίων απασχολεί πολύ κόσμο της περιοχής, όπως επίσης ο καπνός από τα φουγάρα της ΒΙΟΧΥΜ ενοχλεί. Γενικά καθαριότητα υπάρχει και δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα με αυτό».
Το θέμα της έλλειψης πεζοδρομίων επισημαίνει και η Νατάσσα. «Δεν χωράνε τα καρότσια, δεν μπορούν να περάσουν γιατί είναι πολύ στενά πεζοδρόμια, ενώ η κατάσταση γίνεται χειρότερη από τα δέντρα που δεν κλαδεύονται. Αν πάλι κατέβεις στο δρόμο κινδυνεύεις να σε πατήσει κάποιο αυτοκίνητο» λέει.

Τα “Χανιώτικα νέα” ανοίγουν τον “φάκελο” γειτονιές της πόλης, και μέσα από μια σειρά ρεπορτάζ, δίνουντον λόγο στους πολίτες, καταγράφοντας προβλήματα που ζητούν λύση

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.