Μουσείο Τυπογραφείας

Καταστράφηκαν οι βασικές υποδομές του συνδέσμου ύδρευσης περιοχής Περβολακίων – Κισσάμου

Κύριε διευθυντά,
ο σύνδεσμος ύδρευσης αποτελείται από τις πρώην κοινότητες Μαλαθύρου – Δελιανών – Πανεθήμου – Σφακοπηγαδίου – Περβολακίων – Ρόκκας – Φαλελιανών – Χαιρεθιανών. Με τα σχέδια Καποδίστριας – Καλλικράτης και μέχρι σήμερα παρέμεινε ως νομικό πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με έδρα τα Περβολάκια, με γραφεία διοίκησης και αποθήκης υλικών ιδιόκτητα (σύνδεσμος ειδικού σκοπού).
Η αρχική διοίκηση δόθηκε στον δήμο Κολυμπαρίου στον οποίον άνηκαν οι κοινότητες Δελιανών και Πανεθύμου και ήταν μεγαλύτερος σε πληθυσμό. Διορθώθηκε αυτό κατόπιν ενστάσεως από το τότε δήμο Μηθύμνης στον οποίον άνηκαν οι έξι (6) κοινότητες. Ο σύνδεσμος χρηματοδοτήθηκε με 150.000.000 δρχ., χρήματα που κατασκευάστηκε νέος αγωγός από τις πηγές των Μεσαυλίων ως και την κεντρική δεξαμενή διανομής στον Πύργο Δελιανών. Επίσης κατασκευάστηκαν αγωγοί προς Πανέθημο – Γρά Κερά – Δελιανά – Χαιρεθιανά – Ρόκκα Λυριδιανά. Με την τελευταία κακοκαιρία ο αγωγός από τις πηγές Μεσαυλίων ως την δεξαμενή έχει καταστραφεί όπως και ο δρόμος προς τις πηγές. Ο δρόμος αυτός αποτελούσε και την φυσιολατρική διαδρομή προς το ομώνυμο φαράγγι Δελιανών. Οι πηγές αυτές υδροδοτούν τις 8 πρώην κοινότητες με φυσική ροή όλο τον χρόνο. Προσωρινά η υδροδότηση γίνεται από τις γεωτρήσεις Δελιανών και Μαλαθύρου. Θεωρώ ότι πρέπει να μεταβεί κλιμάκιο μηχανικών να εκτιμήσει τις ζημιές και να χρηματοδοτηθεί με εξειδικευμένο κονδύλι που θα χρησιμοποιηθεί για τις ζημιές του συνδέσμου ύδρευσης Περβολακίων, όπως ακριβώς έγινε η ανακατασκευή των υποδομών του συνδέσμου ύδρευσης Τοπολίων που στις πλημμύρες του 2000 είχαν καταστραφεί ολοκληρωτικά από τις πηγές στον Κατσωματάδω έως τα Τοπόλια. Ετσι θα αποκατασταθεί η ύδρευση στις οκτώ (8) κοινότητες με φυσική ροή και θα δοθεί και προσβασιμότητα στην ήδη κατεστραμμένη φυσιολατρική διαδρομή Δελιανά – Μεσαύλια – Μαλάθυρος.
Σπύρος Δαράκης
πρώην δήμαρχος Μηθύμνης,
πρ. πρόεδρος του Συνδέσμου Υδρευσης περιοχής Περβολακίων

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.