Μουσείο Τυπογραφείας

“Καταφύγιο” οι Γιατροί του Κόσμου

Περισσότερους από 5.600 πολίτες -στην πλειοψηφία Έλληνες- που έχουν χάσει την πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ή δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τη μικρή συμμετοχή των φαρμάκων τους, στηρίζει το τοπικό παράρτημα των Γιατρών του Κόσμου στα Χανιά (ΓτΚ).
Για την υποστήριξη των αυξημένων αναγκών της δομής όπου αφιλοκερδώς προσφέρουν τις υπηρεσίες τους πάνω από 60 γιατροί και εθελοντές, διοργανώνεται αυτές τις ημέρες χριστουγεννιάτικο παζάρι αλληλεγγύης στην Πύλη Σαμπιονάρα.
Όπως ανέφερε στα “Χανιώτικα νέα”, η Ελευθερία Μουλουδάκη, από το τοπικό παράρτημα των Γιατρών του Κόσμου που συμπληρώνει 11 χρόνια λειτουργίας στα Χανιά «αυτήν την στιγμή έχουμε 5.600 καρτέλες ασθενών, ο μεγαλύτερος αριθμός προσέλευσης όσον αφορά την εθνικότητα είναι οι Έλληνες, για τέταρτη συνεχή χρονιά. Είναι άνθρωποι που έχουν χάσει την πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Αλλά και  άνθρωποι που ενώ μπορούν πλέον μέσω του ΑΜΚΑ να πάνε σε δημόσιες δομές, έχουν ακόμη άγνοια και δεν το ξέρουν. Είναι επίσης άνθρωποι που δεν μπορούν να καλύψουν την συμμετοχή τους σε φάρμακα ποσού 2-3 ευρώ. Δηλαδή βλέπουμε πάρα πολύ κόσμος που έρχονται με την φαρμακευτική συνταγή και μας λέει: “παιδιά, δεν έχω να πληρώσω την συμμετοχή”».
Η προετοιμασία για τις χειροποίητες κατασκευές στο Χριστουγενιάτικο παζάρι, έχει ξεκινήσει από το περασμένο Πάσχα ενώ τα έσοδα θα δοθούν για τις δράσεις του τμήματος Χανίων των Γιατρών του Κόσμου. Στην Πύλη Σαμπιονάρα οι πολίτες μπορούν να κάνουν τις αγορές τους για καλό σκοπό και να προμηθευτούν σε προσιτές τιμές: χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά, στεφάνια, γούρια, κοσμήματα, πλεκτά κασκόλ, σκουφιά κ.α Το παζάρι θα λειτουργεί μέχρι τις 13 του Δεκεμβρίου τις καθημερινές από 2 το μεσημέρι μέχρι τις 10 το βράδυ και το Σαββατοκύριακο 10 το πρωί με 10 το βράδυ. Μάλιστα αυτό το Σάββατο το μουσικό σχήμα “Καθ΄ωδών” θα δώσει μια μουσική παράσταση στη Πύλη Σαμπιανάρα και την Κυριακή μουσικές από την “Medical band company” !
Εν τω μεταξύ, στις 20 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί έξω από την Δημοτική αγορά η δράση “Δέντρο από γάλα” με κουτιά από γάλα που μπορούν να προσφέρουν πολίτες για άπορους πολίτες.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.