Μουσείο Τυπογραφείας

Καρναβαλικοί ρυθμοί

Τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς και οι εκδηλώσεις κορυφώνονται τόσο στα Χανιά όσο και στο γειτονικό Ρέθυμνο όπου σύμφωνα με το σχετικό Δ.Τ. του Δήμου Ρεθύμνου οι εγγραφές των καρναβαλιστών αναμένεται να φτάσουν τις 15 χιλιάδες!
Στο Ρέθυμνο, σήμερα στις 5 μ.μ. θα ξεκινήσει η παιδική παρέλαση από ον Κόμβο Θεοτοκοπούλου στην Καλλιθέα Ρεθύμνου. Ο τερματισμός θα γίνει στον αύλειο χώρο του 3ου Γυμνασίου, όπου στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τον Bo και στις 7 μ.μ. παιδικό πάρτι με πολλές δράστηριότητες.
Η νυχτερινή παρέλαση θα αρχίσει σήμερα στις 9 μ.μ. από τον Κόμβο Θεοτοκοπούλου, με τη συμμετοχή του ΟΜMA Studio και μουσική από τον DJ Πέτρο Κλαψινό. Θα ακολουθήσει στις 10 μ.μ. συναυλία με τον Κώστα Δόξα στην Πλατεία Μικρασιατών.
Η καθιερωμένη Μεγάλη Παρέλαση με τη συμμετοχή 38 πληρωμάτων και 29 αρμάτων θα γίνει αύριο, με σύμμαχο τον καλό καιρό, και θα ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι από τον Κόμβο Θεοτοκοπούλου. Την κήρυξη έναρξης της παρέλασης θα κάνει ο Δήμαρχος Ρεθύμνης, κ. Γιώργης Μαρινάκης και παρουσιαστές θα είναι ο Νίκος Αναδιώτης και η Ιωάννα Μαλέσκου.
Τον ρυθμό θα δίνουν οι DJ Ηρώ Φρυγανάκη και Κώστας Ρακιτζής.
Στις 3 μ.μ. θα γίνει DJ πάρτι στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Σοχώρα) με τον Νίκο Γωνιώτη.
Η Τελετή Λήξης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2019 θα γίνει στις 6:30 μ.μ. στην παραλία (Ελ. Βενιζέλου), με καύση του άρματος του Βασιλιά Καρνάβαλου υπό τον ήχο των κρουστών των BATALA. Φιλική συμμετοχή: Sbandieratori di Gubbio. Θα ακολουθήσει συναυλία με τους The Soul Gig στην παραλία.

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Στα Χανιά συνεχίζονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις, τόσο κεντρικά όσο και στις Δημοτικές Ενότητες, ενώ αύριο θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο Μεγάλο Κυνήγι του Θησαυρού”. Την Καθαρά Δευτέρα, ο Δήμος Χανίων γιορτάζει τα κούλουμα στο άλσος των Αγίων Αποστόλων.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, το σύνολο των οποίων είναι με ελεύθερη είσοδο για όλους, έχει ως εξής:
Σάββατο 9 Μαρτίου
10.30 π.μ., πεζόδρομος Μουσούρων: “Παραδοσιακό καρναβάλι στον Κάτωλα με την ομάδα Μυθογυρίσματα Μουσικοσκαλίσματα“. Με παραδοσιακά τραγούδια, μιμικούς χορούς και παιχνίδια βασισμένα στα ήθη και τα έθιμα των ημερών διασκεδάζουμε μαθαίνοντας. Διοργάνωση: Δήμος Χανίων.
11.30 π.μ, Παιδική Βιβλιοθήκη Κήπου: “Αφήγηση λαϊκού παραμυθιού, τραγούδια και αποκριάτικα παιχνίδια με τη Ρούλα Τατσοπούλου“. Με λαϊκά παραμύθια του τόπου μας, τραγούδια και αποκριάτικες στολές γιορτάζουμε τη Μεγάλη Αποκριά! Διοργάνωση: Δήμος Χανίων.
1.30 μ.μ., βορεινά σκαλιά Δημοτικής Αγοράς: “Οι Καθ’ Ωδών με αποκριάτικη διάθεση“. Διασκεδάζουμε τραγουδώντας με την κεφάτη μουσική παρέα των Καθ’ Ωδών. Διοργάνωση: Δήμος Χανίων – Μουσική παρέα Καθ’ Ωδών.
5.30 μ.μ., Κλειστό Γυμναστήριο Κλαδισσού: “Carnival Zumba party“. Ένα πάρτι σε αποκριάτικους ρυθμούς, που θα μας παρασύρουν οι πάντα κεφάτοι Zumba Instructors. Διοργάνωση: Δήμος Χανίων – Πιστοποιημένοι Zumba Instructors Chania.
7 μ.μ., Πνευματικό Κέντρο Ζωοδόχου Πηγής Μουρνιών: “Αποκριάτικες περιπέτειες με την Καραμελίνα και τον Clown Pepito“.  Πάρτι μικρών και μεγάλων μεταμφιεσμένων με πολλές αποκριάτικες εκπλήξεις. Διοργάνωση: Δήμος Χανίων.
Κυριακή 10 Μαρτίου
1 μ.μ., “Το Μεγάλο Κυνήγι του Θησαυρού 2018”. Για να λάβετε μέρος στο πιο διασκεδαστικό παιχνίδι της Αποκριάς,χρειάζεται να φτιάξετε την ομάδα σας, η οποία μπορεί να αποτελείται από όσα άτομα θέλετε, να ορίσετε έναν αρχηγό της ομάδας, ο οποίος θα είναι πάνω από 18 ετών, να έχετε μεταφορικό μέσο (ποδήλατο, μηχανάκι, αυτοκίνητο ή και τα τρία) και να δηλώσετε συμμετοχή. Διοργάνωση: Δήμος Χανίων –  Super F.M.
5 μ.μ., Κλειστό Γυμναστήριο παλιάς Ηλεκτρικής: “Μega Carnival Show”. Μπαλονοκατασκευές, ξυλοπόδαροι, μάγοι, κλόουν, μουσική και άλλα αποκριάτικα δρώμενα θα παρασύρουν τους μικρούς μας φίλους σε μια ξέφρενη αποκριάτικη γιορτή. Διοργάνωση: Δήμος Χανίων.
5 μ.μ., πλατεία Σούδας: “Τελετή λήξης Χανιώτικου Καρναβαλιού“. Τελετή λήξης καρναβαλικών εκδηλώσεων, βόλτα με το τρενάκι, καύση Βασιλιά Καρνάβαλου, αποχαιρετισμός με πυροτεχνήματα. Διοργάνωση: Δήμος Χανίων.
Καθαρή Δευτέρα 11 Μαρτίου
11 π.μ., “Κούλουμα στο άλσος των Αγίων Αποστόλων”. Γιορτάζουμε τα κούλουμα με τον Μάνο Μαλαξιανάκη, παραδοσιακά κεράσματα, αναβίωση παραδοσιακών παιχνιδιών και κατασκευή χαρταετών από τους Προσκόπους Χανίων. Χορεύει η παραδοσιακή ομάδα του Dance Fit Joy Studio.

ΣΤΗΝ ΚΙΣΣΑΜΟ
Το Κισσαμίτικο καρναβάλι, με την μεγάλη παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 4 μ.μ. στην οδό Σκαλίδη στην Κίσσαμο και θα ακολουθήσουν συναυλία με τους Freaktones και ολονύχτιο πάρτι στα μαγαζιά. Οπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση «οι ρυθμοί της προετοιμασίας εντείνονται και οι ομάδες δίνουν για ακόμη μια φορά τον καλύτερό τους εαυτό  και ετοιμάζονται με αστείρευτο κέφι για την μεγάλη παρέλαση με θέματα διαχρονικά ή πρωτότυπα, εμπνευσμένα από την ιστορία, την επικαιρότητα, τον κινηματογράφο και έχοντας πάντα την προσωπική σφραγίδα της κάθε ομάδας».
Εξάλλου, τη Καθαρά Δευτέρα και ώρα 11 π.μ., θα γιορταστούν τα Κούλουμα στην παραλία του Γηπέδου και στην παραλία του Ελαφονησίου.

ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΒΕΣ

Το Καλυβιανό  καρναβάλι,  θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου, με την μεγάλη παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών να διεξάγεται στις 2 το μεσημέρι!

ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ

Παραδοσιακά όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος το καρναβάλι στην Παλαιόχωρα θα διεξαχθεί το βράδυ του Σαββάτου (9/3) με την παρέλαση να ξεκινά στις 6 το απόγευμα!

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.