Μουσείο Τυπογραφείας

«Καπετάνιος – Βουλευτής πλοίαρχος της ειρήνης»

» Βιβλίο για τον Βαγγέλη Πεντάρη

Το βιβλίο του Βαγγέλη Πεντάρη «Καπετάνιος – Βουλευτής ο πλοίαρχος της ειρήνης», είναι ένα αξιομνημόνευτο πόνημα που φωτίζει σημαντικές ιστορικές στιγμές της Μεταπολιτευτικής Ελλάδας, με μια τρυφερότητα και ιστορική επάρκεια, δοσμένο για τις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου.

O συγγραφέας γράφει σε πρώτο ενικό, αφού τα γεγονότα που εξιστορεί, τα έζησε και ως καπετάνιος και ως βουλευτής Πειραιά, και είναι μια μικρή ή μεγάλη ευκαιρία για αναστοχασμό για τις χαμένες ευκαιρίες αλλά και για τα ωφελήματα μιας συγκεκριμένης πολιτικής περιόδου.
Και αν κάθε πολιτική περίοδος έχει τους πρωταγωνιστές της και τα χαρακτηριστικά της, στο βιβλίο μπορείτε να ανακαλύψετε και το προσωπικό βίωμα, αλλά και την πολιτική αλήθεια.
Υποψιάζομαι ότι είναι πολύ δύσκολο για τον κ. Πεντάρη να γράφει για γεγονότα που τα έζησε γιατί κρύβει μια δεδομένη συγκινησιακή φόρτιση.
Παρά ταύτα η επιτηδευμένη “γύμναση” με τα γεγονότα, δίνει στο βιβλίο μια πολιτική χροιά.
Όσο διαβάζεις το βιβλίο τόσο περισσότερο διακρίνεις την κεντρώα προσήλωση του Ανδρέα Παπανδρέου.
Διακρίνεις ότι για να φτιάξεις μια μεγάλη πλειοψηφία, πρέπει να καθοδηγείς δυνάμεις της εργασίας, της αστικής τάξης, αλλά και να έχεις μια θεσμική προσήλωση.
Αξίζει να διαβάσετε την αφήγηση για την βεντέτα Σαρτζετάκηδων – Πεντάρηδων και πώς αυτή καθόρισε την ψήφο του βουλευτή Πεντάρη στην εκλογή Σαρτζετάκη στο ύπατο αξίωμα της χώρας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.