Μουσείο Τυπογραφείας

Κάμερες στα σχολεία βάζει ο Δήμος Χανίων

Με την τοποθέτηση καμερών θα γίνει προσπάθεια να σταματήσουν οι βανδαλισμοί με τους οποίους είναι αντιμέτωπες οι σχολικές μονάδες. Οι περισσότεροι βανδαλισμοί λαμβάνουν χώρα τις βραδυνές ώρες, κυρίως σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χανίων. Παρότι πλέον η νομοθεσία έχει απλοποιήσει τη διαδικασία τοποθέτησης, χρειάζεται μόνο ενημέρωση της Ανεξάρτητης Αρχής Προσωπικών Δεδομένων και η σύμφωνη γνώμη της Σχολικής κοινότητας, η τοποθέτηση καμερών ασφαλείας δεν έχει προχωρήσει καθώς σε κάποια σχολεία υπάρχουν αντιδράσεις από γονείς. Ο Δήμος Χανίων έχει προϋπολογίσει ένα ποσό της τάξης των 25.000 ευρώ για την τοποθέτηση καμερών στα σχολεία όπου υπάρχει σύμφωνη γνώμη των γονέων και των σχολικών κοινοτήτων. Ήδη κάμερες έχουν τοποθετηθεί σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας στη Σούδα, ενώ σε μελέτη είναι η τοποθέτηση στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου όπως επίσης στο ΕΠΑΛ Ελ. Βενιζέλου, ενώ έχει ανοίξει η συζήτηση για κάτι ανάλογο για το σχολικό συγκρότημα του Κουμπέ αλλά και την Αμπεριά. Ειδικά σε ότι αφορά την Αμπεριά οι ζημιές που αναφέρονται από βανδαλισμούς είναι σχεδόν καθημερινές. Σημειώνεται ότι το πρόβλημα των καταστροφών σε σχολικές μονάδες είχε περιοριστεί κατά πολύ πριν από μια 12ετία όταν και τοποθετήθηκαν σχολικοί φύλακες τις νυχτερινές ώρες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ

Για μια «ξεκάθαρα ρατσιστική και φασιστική ενέργεια» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφορικά με τους βανδαλισμούς στο 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χρυσοπηγή.  «Οι βανδαλισμοί που σημειώθηκαν στο 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου στα Χανιά, στο οποίο διδάσκονται μαθήματα αλβανικής γλώσσας σε παιδιά μεταναστών, αποτελούν μια ξεκάθαρα ρατσιστική και φασιστική ενέργεια», επισημαίνει χαρακτηριστικά σχετική ανακοίνωση. Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «η απομόνωση όσων επιχειρούν να σπείρουν φυλετικό μίσος στον νευραλγικό χώρο της εκπαίδευσης, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Καλούμε τους φορείς της εκπαίδευσης να υψώσουν ένα τείχος που θα βάλει στο περιθώριο όσους επιδιώκουν την παρεμπόδιση της ομαλής ένταξης των συγκεκριμένων παιδιών στα σχολεία».

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

«Παρά τη συντριπτική αποδοχή εκ μέρους των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων αλλά και της τοπικής κοινωνίας για τη διδασκαλία μαθημάτων αλβανικής γλώσσας τα Σαββατοκύριακα σε παιδιά μεταναστών στο 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου στα Χανιά, μια μικρή μειοψηφία εξακολουθεί να επιδίδεται σε φυλετικό μίσος και να χρησιμοποιεί φασιστικές μεθόδους», σχολιάζει από την πλευρά του το Υπουργείο Παιδείας. Σε σχετική ανακοίνωση, σημειώνει ότι «αυτή τη φορά κατέφυγαν σε βανδαλισμούς θέλοντας να επιβάλουν τους ρατσιστικούς σκοπούς τους. Απαντούμε στους ίδιους και στους υποκινητές τους ότι θα βρουν ξανά απέναντί τους την εκπαιδευτική κοινότητα και σύσσωμη την ελληνική κοινωνία που δεν εκφοβίζεται ούτε υποκύπτει σε απειλές και που επιθυμεί την ομαλή ένταξη των παιδιών αλβανικής καταγωγής στα σχολεία». Το Υπουργείο καταλήγει τονίζοντας πως «η Πολιτεία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να προστατευθεί το αγαθό της γνώσης για τα παιδιά ανεξαρτήτως καταγωγής».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.