Μουσείο Τυπογραφείας

Καλωσήρθατε στα Χανιά

Η πρώτη και η τελευταία εικόνα που έχει ένας επισκέπτης της πόλης μας που ταξιδεύει αεροπορικώς, είναι η πλέον χαρακτηριστική για τον τόπο μας.
Eνα μπάλωμα ασφάλτου εκατοντάδων μέτρων, λίγο έξω από το αεροδρόμιο μέχρι και τον κεντρικό δρόμο κοντά στο Πεδίο Βολής.
Ούτε λόγος να έστρωναν όλον τον δρόμο μετά τις εργασίες που έγιναν εκεί. Ούτε καν τον μισό. Η παραδοσιακή, η γνήσια, η χανιώτικη η ασφαλτόστρωση είναι αυτή της φωτογραφίας. Στο 1/3 του δρόμου να ταλαιπωρεί οδηγούς και αυτοκίνητα και να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των δικυκλιστών. Γιατί στα Χανιά έτσι μάθαμε τόσα χρόνια και δεν πρόκειται να αλλάξουμε ποτέ.
Καλωσήρθατε λοιπόν, στην πόλη της προχειρότητας.

5 Σχόλια

 • [ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ] ~ ~ ~ Απάντηση

  ΓΡΑΨΤΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΩΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ.
  ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ.

 • [Δημητρης] ~ ~ ~ Απάντηση

  Ακριβως αυτο μας αξιζει…..οπως και οι τοπικοι , οι οποιοι ειναι σε νιρβανα συνεχως…..

 • [MANOS] ~ ~ ~ Απάντηση

  Αυτός ο δρόμος είχε το καλύτερο οδόστρωμα με ασφαλτικά υλικά για βαριά οχήματα. Απ’ ότι βλέπω τώρα έχουν χρησιμοποιηθεί τα ελαφριά υλικά οπότε καταλαβαίνουμε ότι σε λίγο χρονικό διάστημα με τα τόσα βαριά οχήματα όπως: πολλά αποριματοφόρα, φορτηγά λατομείων, μπετονιέρες, πούλμαν και διαφόρων ειδών βαριά και ελαφριά οχήματα, το τμήμα αυτό του δρόμου θα γίνει αλοιφή. ΠΡΟΧΕΙΡΙΔΟΥΛΙΕΣ.

 • [Γιώργος Λουπάσης] ~ ~ ~ Απάντηση

  Μα δεν είναι αυτή η μόνη περίπτωση Εκατοντάδες θα μπορούσαμε να αραδιάσουμε (για παράδειγμα, όποιος θέλει ας κάμει μια βόλτα από Ταυρωνίτη μέχρι Βουκολιές). Το ερώτημα είναι: ποιοι κάνουν αυτά τα έργα; ποιος τους πληρώνει; (προφανώς, όχι από την τσέπη του). Και πριν τους πληρώσει ελέγχει το έργο που παραλαμβάνει;
  Ναι, αυτή η φωτογραφία δείχνει την κατάντια μας. Δεν υπάρχει ελπίδα…

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.