Μουσείο Τυπογραφείας

Καλοδεχούμενος… τουρίστας και “ανεπιθύμητος” μετανάστης

Τους τελευταίους μήνες το Yπουργείο Τουρισμού και γενικότερα η κυβέρνηση, έχει βγάλει το μπλοκάκι και γράφει, γράφει, γράφει… αριθμούς. Γράφει για εκατομμύρια ξένους επισκέπτες. Δέκα, δεκαπέντε, είκοσι και βάλε… Χαμόγελα, αισιοδοξία, λόγος για ανάκαμψη της οικονομίας μέσα από τον τουρισμό.
Σε αυτούς τους αριθμούς άλλωστε “πάτησαν” και οι επιχειρηματίες που ενδιαφέρθηκαν για τα περιφερειακά αεροδρόμια, με τον Δημήτρη Κοπελούζο να είναι τελικά ο… εκλεκτός του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.
Αυτή η αριθμολαγνεία αφορά τους “επιθυμητούς” επισκέπτες. Αυτούς που είναι καλοδεχούμενοι από την κυβέρνηση. Υπάρχουν όμως και οι άλλοι· οι “ανεπιθύμητοι”. Οι επίδοξοι μετανάστες που η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν κρίνουν σκόπιμο να ασχοληθούν μαζί τους και τους αφήνουν να θαλασσοδέρνονται στα νερά της Μεσογείου.
Γιατί να “μετρήσουν” αυτοί άλλωστε; Δεν κουβαλούν βαλίτσες με ανάπτυξη. Μόνο όνειρα για μία καλύτερη ζωή και λίγο… φόβο για κρούσματα Εμπολα.
Μάθαμε στην Ευρώπη των λογιστών να μετράμε κονδύλια, ποσοστά και ρυθμούς ανάπτυξης. Χαράσσονται στρατηγικές για τον τουρισμό, τις Τράπεζες και την οικονομία την ώρα που η Ε.Ε. στρουθοκαμηλίζει ανήμπορη να διαχειριστεί τις μεταναστευτικές ροές.
Για αυτούς τους 700 μετανάστες που χθες θαλασσοδέρνονταν ανοιχτά της Ιεράπετρας, δεν υπάρχει κανένα ευρωπαϊκό ή ελληνικό σχέδιο. Αφού δεν βρήκαν απέναντί τους κάποιον φράχτη όπως αυτόν του Εβρου, θα βρουν πιθανώς τα συρματοπλέγματα κάποιας Αμυγδαλέζας.
Ποιος ξέρει; Ισως τώρα που έχει πάρει φόρα το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. να “αξιοποιήσει” και το στρατόπεδο Μαρκοπούλου για να έχει και η Κρήτη το δικό της γκέτο…

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.