Μουσείο Τυπογραφείας

Jaguar F-Type RS Roadster 2016: Η κορυφή της πυRαμίδαS (vid)

Ακολουθώντας τις συνήθεις εξελίξεις σε ό,τι αφορά τις εκδόσεις, η βρετανική φίρμα ετοιμάζει μια ακόμα ισχυρότερη εκδοχή του σπορ της μοντέλου η οποία θα υιοθετήσει τα διακριτικά RS.

Αν και στην προκειμένη περίπτωση των κατασκοπικών λήψεων πρόκειται για την ανοιχτή εκδοχή του βρετανικού μοντέλου την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να δούμε στην προσεχή έκθεση της Φρανκφούρτης, η RS έκδοση θα είναι διαθέσιμη και στην coupe έκδοση του μοντέλου.

Σε ό,τι αφορά τις προδιαγραφές της, η Jaguar F-Type RS θα αξιοποιήσει μια αναβαθμισμένη εκδοχή του V8 των 5,0 λίτρων που εξοπλίζει την «απλή» R ξεπερνώντας τους 600 ίππους.

Την επιπλέον ισχύ θα πλαισιώσουν μια σειρά από επιμέρους βελτιώσεις που στοχεύουν στην μείωση του βάρους αλλά και στην καλύτερη αεροδυναμική του βρετανική μοντέλου.

Έτσι, όπως προκύπτει από τις κατασκοπικές λήψεις η RS θα διαθέτει μια μεγάλη αεροτομή στο πίσω τμήμα την οποία αναμένεται να συμπληρώσει ένας επίσης νέος αεροδυναμικός διαχύτης, αμφότερα κατασκευασμένα από ανθρακονήματα.

Από ανθρακονήματα θα αποτελούνται και οι εξωτερικοί καθρέφτες, το νέο splitter μπροστά, αλλά και μια σειρά από άλλα τμήματα συντείνοντας στην μείωση του βάρους. Βελτιώσεις, σύμφωνα με τις συνήθειες της Jaguar δεδομένες θα πρέπει να θεωρούνται οι βελτιώσεις στην ανάρτηση και στο σύστημα πέδησης που θα καταστήσουν διαχειρίσιμη την επιπλέον ισχύ.

Πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.