Μουσείο Τυπογραφείας

Ιστορική συνάντηση Ντ. Τραμπ- Κιμ Γιονγκ Ουν

Στην αποστρατικοποιημένη ζώνη που χωρίζει Nότια και Βόρεια Κορέα βρίσκεται ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλτ Τραμπ, μετά την αναχώρησή του από τη συνοδο του G20 στην Ιαπωνία και την επίσκεψή του στη Σεούλ.

Σε μία επίδειξη ταχύτατης διπλωματίας το επιτελείο του Ντόναλτ Τραμπ προγραμμάτισε μία σύντομη συνάντηση με τον ηγέτη της Β. Κορέας, Κιμ Γιονκ Ουν, η οποία ξεκίνησε πριν από λίγα λεπτά.
«Έχουμε αναπτύξει μία σπουδαία σχέση» τόνισε ο Ντ. Τραμπ στις πρώτες δηλώσεις της συνάντησης και κάλεσε επί τόπου τον Κιμ Γιονγκ Ουν να επισκεφτεί τον Λευκό Οίκο.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από τουίτ του αμερικανού Προέδρου όπου ανέφερε ότι θα ήθελε να πει ένα γεια στον Κιμ Γιονκ Ουν.

Ακολούθησε επίσημο αίτημα και η επίσκεψη προγραμματίστηκε μέσα σε λίγες ώρες.

Τον Ντόναλτ Τραμπ συνοδεύουν ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε ιν, η κόρη του Ιβάνκα Τραμπ και ο γαμπρός του Τζάρεντ Κούσνερ.

Όλες οι πλευρές κρατούν χαμηλά τον πήχη και τονίζουν ότι πρόκειται για μία σύντομη συνάντηση.

Ωστόσο γεννά ελπίδες για επανεκκίνηση των συνομιλιών για την υλοποίηση της συμφωνίας αποπυρηνικοποίησης που σύναψαν ΗΠΑ και Βορεια Κορεα πέρυσι.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.