Μουσείο Τυπογραφείας

Ιστορικά συναπαντήματα

» Εορταστικές Εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821

Το 2021 συμπληρώνονται 200 χρόνια από αυτήν την Ιερά Επανάσταση για τους σκλαβωμένους επί 400 χρόνια Ρωμιούς, από τον τύραννο κατακτητή-Τούρκο. Η Ελλάδα έρχεται το 2021 να θυμηθεί και να εορτάσει, με κάθε μεγαλοπρέπεια και αποδίδοντας όλο το οφειλόμενο χρέος, σε αυτήν την αφύπνιση του Γένους των Ελλήνων και γιατί όχι όλων των βασανισμένων λαών από την κάθε σκλαβιά και τυραννία.

Το Εθνικό ΚαποδιστριακόΠανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), προχωρά, όπως πληροφορούμαι, με γρήγορους ρυθμούς στη συγκρότηση Κέντρου Μελέτης της Ελληνικής Επανάστασης, με στόχο υπερβαίνοντας τις εφήμερες εορταστικές εκδηλώσεις , να οδηγηθούμε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, σε μια συστηματική και σε βάθος μελέτη της επαναστατικής δεκαετίας 1820-1830, με τις όποιες εκφάνσεις της.
Στόχος μεγαλεπήβολος αφού διδάσκοντες του εν λόγω Πανεπιστημιακού μας Ιδρύματος, αλλά και μεταπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες και υποψήφιοι διδάκτορες θα συνεργαστούν προκειμένου να συνεξετάσουν την μελέτη της Επανάστασης και τους εν γένει αγώνες των Ελλήνων.
Έτσι ξεκινούν, με Διεθνές Συνέδριο, στην Αθήνα 20-21 Μαρτίου 2020, για να προβούν σε Επαναξιολογήσεις και σε Συγκρίσεις της Ελληνικής Επανάστασης στην Εποχή των Επαναστάσεων 1776-1848.
Απαραίτητη προϋπόθεση επιτυχίας η βαθιά επίγνωση της ευθύνης των συμμετασχόντων στο εν λόγω Συνέδριο, όπως υπογραμμίζεται τόσο εύστοχα από τον πάντα επίκαιρο Μέγα Ευεργέτη των Σφακίων και όχι μόνο, Γεώργιο Ξενουδάκη, που μας λέγει σχετικά :
«….Ιστοριογράφοι και πολιτικοί της ελευθέρας Ελλάδος(!) νοθεύοντες την Ιστορία κηλιδώνετε την Ελλάδα…..».
Πιστεύω και ελπίζω ολόψυχα ότι αυτό το Διεθνές Συνέδριο, με τη συμμετοχή τόσο των προαναφερομένων καταξιωμένων Πανεπιστημιακών μας Καθηγητών Ιστορίας και Φοιτητών μας, όσο και των Καθηγητών Ιστορίας Πανεπιστημίων της αλλοδαπής, θα προσφέρει νέες διαστάσεις φωτίζοντας την Αλήθεια για Ήρωες και γεγονότα αυτής της περιόδου…

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.