Μουσείο Τυπογραφείας

Ιστορίες της θάλασσας και της στεριάς

» Παρουσιάστηκε χθες στο Πνευματικό Kέντρο Χανίων

Ιστορίες της θάλασσας και της στεριάς, που έχουν μέσα τους τη φουρτούνα της ζωής, με πυρήνα πάντα τα πάθη και τους καημούς των ανθρώπων, αποτελούν τα “Διηγήματα” του Μάρκου Μαριδάκη που παρουσιάστηκαν χθες το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.
Την εκδήλωση του βιβλίου που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις “Ερεισμα” , διοργάνωσαν το Πνευματικό Κέντρο, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, η Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη και οι εκδόσεις “Ερεισμα”.
Η φιλόλογος Βαρβάρα Περράκη τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι μέσα από τις ιστορίες του βιβλίου αναδύεται η Ελλάδα της φτώχειας και της μετανάστευσης αλλά μια ανθρωπιά που έχει λείψει στις μέρες μας. «Οι ήρωες του βιβλίου είναι απλοί άνθρωποι, που φαίνεται να βγαίνουν από άλλο κόσμο», σημείωσε η κα Περράκη και συμπλήρωσε ότι στο επίκεντρο των διηγημάτων βρίσκεται η ανθρώπινη περιπέτεια στη διαχρονικότητά της.
«Εφτά μικρά και μεγάλα ταξίδια προς τα μέσα και προς τα έξω ανθρώπων που η ζωή τούς χρωστούσε κάτι καλύτερο», ανέφερε η κα Περράκη σημειώνοντας πως πρόκειται για ιστορίες με δόσεις θάλασσας και ανθρωπιάς.
Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε ο ηθοποιός Λευτέρης Μποτωνάκης, ενώ ο συγγραφέας σημείωσε απλά ότι πρόκειται για αληθινές ιστορίες που συγκέντρωσε μέσα στα χρόνια.
«Και μόνο που ήρθαν απόψε ( χθες βράδυ) τόσοι αγαπημένοι άνθρωποι για εμένα, δείχνει ότι άξιζε να γραφτεί αυτό το βιβλίο», σχολίασε εμφανώς συγκινημένος ο Μάρκος Μαριδάκης.
Το συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο εκδότης Χρήστος Μαχαιρίδης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.